Vlada Federacije BiH imenovala bivšeg direktora Aluminija u Nadzorni odbor Razvojne banke

Vlada Federacije BiH imenovala bivšeg direktora Aluminija u Nadzorni odbor Razvojne banke

Vlada FBiH na jučerašnjoj je sjednici u Mostaru potvrdila i neka kadrovska rješenja koja su u njezinoj nadležnosti.

Tako je Vlada nakon što je dala prethodnu suglasnost za razrješenje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, dala prethodnu suglasnost za imenovanje:

 Igora Živka, Mehmedalije Hadžovića, Adise Omerbegović Arapović, Marija Gadžića, Sejfudina Krnjića, Zorana Zeljke i Saliha Dedića u Nadzorni odbor Razvojne banke FBiH, na razdoblje od pet godina.

Među članovima novog NO Razvojne banke FBiH ističe se ime Marija Gadžića bivšeg direktora Aluminija. Gadžić je s direktorskog mjesta posrnulog hercegovačkog diva smijenjen krajem 2018. godine.

Za vrijeme njegova mandata Aluminij je upisao veći dio svog duga. Iz Aluminija je otišao uz obrazloženje tadašnjeg NO kako su nezadovoljni njegovim radom, a hoće li Gadžić zadovoljiti kao nadzornik Razvojne banke Federacije BiH, ostaje nam za vidjeti.

Treba kazati da je Finacijska policija Tužiteljstvu HNŽ-a predala izvješće protiv šest zadnjih direktora Aluminija, među kojima je i Gadžić. Nakon izvješća formiran je i predmet zbog propasti mostarskog diva i višemilijunskih dubioza u tom poduzeću.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar