Vlada HNŽ-a spremna sagledati mogućnosti za povećanje plaća u zdravstvu

Vlada HNŽ-a spremna sagledati mogućnosti za povećanje plaća u zdravstvu

Vlada Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) na današnjoj sjednici nastavila je raspravu o primjeni Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u području zdravstva u toj županiji.

Tijekom rasprave, Vlada je izrazila žaljenje činjenicom kako sindikat nije prihvatio Vladin prijedlog o produljenju važenja postojećeg Kolektivnog ugovora za još jednu godinu, izvijestili su iz Vlade HNŽ-a.

Naveli su i kako je tijeku izrada županijskih financijskih dokumenata za sljedeću godinu te da se na današnjoj sjednici već raspravljalo o Prednacrtu proračuna te županije.

Vlada HNŽ izrazila je spremnost da do izrade Nacrta proračuna, o kojemu će biti raspravljano na sjednici Vlade u utorak, 26. studenoga, realno sagleda mogućnosti za određenim povećanjem plaća radnicima u zdravstvu.

“Iznova je iskazana spremnost Vlade da, sukladno mogućnostima, podupre rad zdravstvenih institucija i njihovih djelatnika, što je potvrđeno značajnim povećanjem izdvajanja za zdravstvo i redovitim ispunjavanjem obveze koju je Vlada preuzela sukladno potpisanom Kolektivnom ugovoru o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti medicine i stomatologije na području HNŽ-a”, navodi se u priopćenju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar