Vlada HNŽ diže kredit od 15 milijuna KM za hotel Ero

Vlada HNŽ diže kredit od 15 milijuna KM za hotel Ero

Na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije usvojena je odluka o kreditnom zaduženju HNŽ-a u 2024. godini za provedbu projekta prilagodbe hotela Ero za smještaj županijskih tijela uprave. Kreditno zaduženje kod Razvojne banke iznosi 15 milijuna KM s rokom otplate od 12 godina po kamati 2,9 %.

”Za đački dom izdvajamo 432.000 KM godišnje, veliki su troškovi struje i grijanja, energetski neefikasno. Prelazak u hotel Ero donosi uštedu milijun maraka, od čega se može pokriti kredit. Ero će donijeti olakšanje u smislu standardizacije sredstava i opreme za rad, bolje kontrole i organizacije, prijema i otpremanja pošte i ukupnog rada vlade. Postat će funkcionalnije, efikasnije i lakše za upravljanje”, kazala je predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač.

Zastupnik u skupštini Ivan Odak pitao je jesu li u ovaj kredit uključeni samo goli zidovi ili i oprema te koliko će još novca biti potrebno za hotel Ero.

”Elektroinstalacije, ugradnja solarnih panela, nove instalacije, opremanje prostora, sve su to ukupni troškovi za useljenje u hotel Ero. Taj troškovnik je već star godinu i pol, a javne nabavke uvijek mogu donijeti i niže cijene”, odgovorila je premijerka HNŽ-a.

Odluka je usvojena s 23 glasa za, 0 protiv i 6 suzdržanih.

Izvor: hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar