Vlada HNŽ otvara radna mjesta za ‘Prvo radno iskustvo’ u 2018. godini

Vlada HNŽ otvara radna mjesta za ‘Prvo radno iskustvo’ u 2018. godini

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na nastavku 74. sjednice,je donijela Odluku o prijavi za sudjelovanje u Programu Federalnog zavoda za zapošljavanje za sufinanciranje zapošljavanja 2018. godine – mjera „Prvo radno iskustvo“.

Kako je istaknuto, Vlada na taj način nastavlja dugogodišnju praksu prijama vježbenika u županijska tijela uprave čime se mladim visokoobrazovanim osobama omogućava stjecanje prvog radnog iskustva, te polaganje stručnog ispita kako bi stekli sve potrebne preduvjete za lakše konkuriranje na tržištu rada.

Također, Vlada je pozvala sve županijske institucije, kao i jedinice lokalne samouprave u HNŽ da se prijave na javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje koji će biti otvoren sutra, kako bi za što više mladih ljudi otvorili prostor za obavljanje vježbeničkog staža.

Vlada je danas raspravljala o zahtjevu Vlade F BiH koja od vlada županija, koje to još nisu formalno-pravno učinile, da u najkraćem mogućem roku donesu odluke o preuzimanju osnivačkih prava i obveza nad kliničkim centrima u F BiH čime bi prava i obveze svih osnivača bile jasno definirane. U tom kontekstu, istaknuta je obveza Vlade HNŽ da usvoji odluku o preuzimanju osnivačkih prava i obveza nad Sveučilišnom kliničkom bolnicom Mostar.

Na današnjoj sjednici, Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Vladu je izvijestio o početku pregovora sa sindikatima zdravstvenih djelatnika i djelatnika u zdravstvu. Izrazivši zadovoljstvo jedinstvenim stavom Vlade o protokolu i načinu pregovaranja, ministar Opsenica ponovio je kako Pregovarački tim, kojemu je na čelu, u pregovore ulazi u dobroj vjeri,  izražavajući nadu u to kako će pregovori u planiranom roku biti uspješno okončani.

Vlada je usvojila Informaciju o suradnji s UNDP-em na Projektu energetske učinkovitosti u kojoj je istaknuto kako će UNDP sudjelovati u obnovi: JU O.Š. „Suljo Čilić“ u Jablanici, O.Š. „Bijelo polje“ u Potocima, O.Š. „Čelebići“ u Konjicu i O.Š. „Ilići“ u Mostaru.

Vlada je na prijedlog Ministarstva financija usvojila više redovitih odluka, uz koje i Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i Operativni plan za mjesec veljaču, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar