Vlada i sindikati osnovnog obrazovanja HNŽ-a dogovorili povjerenstvo koje će dogovarati

Vlada i sindikati osnovnog obrazovanja HNŽ-a dogovorili povjerenstvo koje će dogovarati

Predsjednik Vlade Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i ministri Rašid Hadžović i Adnan Faladžić sastali su se u utorak s predsjednicima sindikata uposlenih u osnovnom obrazovanju u HNŽ-u Slavkom Laušem i Omerom Tipurom, potvrdio je u izjavi za medije glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Ćiro Pavlović.

Dodao je, također, kako je u svezi sa zahtjevom sindikata oko koeficijenata za obračun plaća, rečeno kako se radi o složenoj i financijski vrlo zahtjevnoj problematici.

-Stoga je dogovoreno žurno formiranje zajedničkog povjerenstva koje će činiti predstavnici Vlade, resornog Ministarstva i sindikata. Zadaća povjerenstva bit će izrada cjelovite analize stanja u području osnovnoga obrazovanja i predlaganje konkretnih, realno mogućih i održivih rješenja. Ujedno, iskazano je razumijevanje za napore koje Vlada HNŽ-a čini kako bi se, kroz brojne projekte poput obnove školskih zgrada i športskih dvorana, angažiranja asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama i preuzimanje financiranja prijevoza učenika za što se godišnje izdvaja oko 3 milijuna maraka,  poboljšala kvaliteta uvjeta obrazovanja – naveo je glasnogovornik Pavlović.

Po njegovim riječima, pozdravljene su aktivnosti u svezi s poboljšanjem materijalnog položaja prosvjetnih djelatnika dosljednim poštivanjem odredbi kolektivnog ugovora i izdvajanjem više od 18 milijuna maraka za izvansudske nagodbe.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar