VLADA RH: 20 000 kuna za projekt Opremanje sobe za senzornu integraciju

VLADA RH: 20 000 kuna za projekt Opremanje sobe za senzornu integraciju

Nešto više od dva milijuna kuna dodijela je hrvatska država za 93 projekta iz područja obrazovanja, kulture, sporta i ostalih područja od interesa za Hrvate izvan Hrvatske te 16 jednokratnih potpora socijalno i materijalno ugroženim pojedincima u Bosni i Hercegovini.

Sredstva su dodijeljena temeljem javnog poziva koji je raspisao Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske, a na koji je stigla čak 531 prijava.

Odobrene potpore ‘odlaze’ neprofitnim organizacijama i fizičkim osobama u 15 država, od BiH preko Srbije i Kosova do Argentine i Kanade, a njihovi se iznosi kreću do 6 tisuća do 75 tisuća kuna. Jednokratne potpore siromašnim Hrvatima u BiH iznose od 4 tisuće do 8 tisuća kuna, javlja Hina.

Centru za osobe s posebnim potrebama Prozor-Rama odobren je iznos od 20 000 kuna za projekt Opremanje sobe za senzornu integraciju.

Potpore za posebne potrebe i projekte odobrene su za 2017., a isplatit će se ovisno o mogućnostima proračuna u ovoj godini. S dobitnicima potpora, udrugama i fizičkim osobama, Središnji državni ured potpisat će ugovore najkasnije do kraja siječnja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar