Vlada USŽ poziva Cikotića i Izetbegovića pred “Biru”, građani prosvjeduju ispred kampa

Vlada USŽ poziva Cikotića i Izetbegovića pred “Biru”, građani prosvjeduju ispred kampa

Iz Vlade Unsko-sanske županije upućeno je otvoreno pismo, s potpisom premijera Mustafe Ružnića, državnoj vlasti i javnosti Bosne i Hercegovine nakon što je Vijeće ministara usvojilo zaključak kojim se od vlasti Unsko-sanske županije traži provođenje odluke o smještaju migranata u “Biru” odnosno u grad Bihać.

 

Ali i operativnih saznanja da se u okviru provođenja takvog zaključka planira i uhićenje premijera Unsko-sanske županije sa suradnicima te gradonačelnika Bihaća kako bi se time otvorio put migrantima s “Lipe” u “Biru”, priopćeno je iz pres-službe Vlade Unsko-sanske županije.

 

– Još jednom jasno i glasno potvrđujemo da je vlast Unsko-sanske županije dio ovog naroda i da predstavlja stav građana ovog dijela BiH i da nam opstanak na vlasti ne znači ništa ukoliko ne zastupamo interese naroda koji nam je povjerio da ih predstavljamo.

 

Preko ove županije i leđa njegovih građana u protekle tri godine je prošlo više od 100.000 migranata. Dok su ovdašnje gospodarstvo i turizam, mir i sigurnost građana, nestajali pred očima države i svih nas, narod USŽ je položio sve ispite iz humanosti i nitko nema pravo stavljati mu etikete o nedostatku empatije, ksenofobiji i ostalim negativnostima koje se kroz medije stavljaju na račun svih nas.

 

Temelj svake države je pravda i koliko god nas boli teret nepravde koji nam je nametnut od države, mi koji obnašamo vlast na ovim prostorima nećemo biti pomagači te nepravde i nećemo stati protiv interesa i sigurnosti svoga naroda.

 

Pozivamo sve ostale predstavnike u vlasti iz USŽ, posebno Hamdiju Abdića, Huseina Rošića i Šemsudina Dedića, da se i oni decidno izjasne, a djelima pokažu, jesu li na strani Selme Cikotića ili onih među kojima žive i koji su ih birali da ih predstavljaju u državnoj vlasti – ističe se u pismu.

 

Navodi se dalje da Bihać i Krajina nisu “šačica ljudi koja se protivi odlukama državne vlasti” već jednoglasan stav ovdašnjeg naroda “koji očito ne dopire dovoljno daleko kao što je slučaj s malim grupama pojedinaca koje se okupe oko drugih lokacija u BiH, pošalju poruku da ne žele migrante i ona biva odmah uslišena”.

 

– Bihać i Krajina su prostor ove države koji se bezbroj puta proslavio upravo po hrabrosti, humanosti i patriotizmu i mi ćemo taj emanet u okvirima svojih nadležnosti sačuvati do kraja! Bez obzira na sve posljedice kojima nam se prijeti sa svih strana jer veća je čast nestati zbog pravde nego ostati kao sluga nepravde!

 

Mi smo posljedice svojih odluka spremni snositi, a neka to budu i svi ostali koji se u ovoj zemlji pitaju i snose pravnu i svaku drugu odgovornost za sigurnost njenih građana, dolazak i prolazak migranata i budućnost ove države.

 

Na kraju, pozivamo Selmu Cikotića, Bakira Izetbegovića, kao i gore navedene predstavnike u vlasti, da napokon dođu pred Biru i čuju mišljenje Bišćana, da uvaže stav onih koji najdirektnije snose posljedice trogodišnje tzv. migrantske krize, a posebno njihovih odluka i izjava koje vrijeđaju, bole i doslovno uništavaju ovaj dio države Bosne i Hercegovine – navedeno je također u otvorenom pismu premijera Ružnića.

Kažimo kako se pred kampom “Bira” u znak prosvjeda okupio veliki broj građana.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar