Vođe sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a imali prvi pregovarački sastanak s predstavnicima Vlade

Vođe sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a imali prvi pregovarački sastanak s predstavnicima Vlade

Prvi pregovarački sastanak predstavnika sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u i Vlade održan je u četvrtak, 11. veljače 2021.

”Jedino čim danas možemo biti zadovoljni je da smo sjeli da razgovaramo u punom sastavu, oba tima”, rekao je Dalibor Vuković predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a, nakon prvog pregovaračkog sastanka predstavnika sindikata zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji s predstavnicima županijske Vlade oko zaključivanja granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na području te županije te povećanju njihovih plaća.

Konferenciju je vodio ministar zdravstva Goran Opsenica, kao predsjednik pregovaračkog tima Vlade. ”Izneseni su potpuno suprotni stavovi pregovaračkog tima Vlade i pregovaračkog tima sindikata. Mi smo ostali pri svome i ono što tražimo je povećanje naših plaća, odnosno koeficijenta 0,50, 0.50, da se izjednačimo sa kolektivnim ugovorom doktora medicine i stomatologije. Članovi pregovaračkog tima Vlade svaki iz svog domena je izjavio da su veliki problem pad prihoda zbog pandemije korona virusa i da je ovo najkatastrofalnija godina što se tiče prihoda, te da nema nikakve mogućnosti da se poveća bilo kome plaća, rekli su čak da će se ići u neko smanjenje troškova, iz tog razloga sindikat u ovom trenutku ne može biti zadovoljan”, rekao je Vuković.

 

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar