• VODOVOD GRAČAC OD DANAS U FUNKCIJI
  • VODOVOD GRAČAC OD DANAS U FUNKCIJI
  • VODOVOD GRAČAC OD DANAS U FUNKCIJI
  • VODOVOD GRAČAC OD DANAS U FUNKCIJI

VODOVOD GRAČAC OD DANAS U FUNKCIJI

Općinski načelnik dr.Jozo Ivančević danas je, zajedno s predsjednikom Mjesne zajednice Gračac Ivanom Topićem, uz blagoslov župnika fra Mate Topića, te uz veliko odobravanje učenika Osnovne škole Ivana Mažuranića, pustio u funkciju vodovod Gračac.

Riječ je o projektu kojim je pitka voda iz planine dovedena do kuća Gračaca i Neraja, do škole, crkve, tvornice. Vodovod je rađen po tehničkim standardima, uz niz bazena i rasteretnih komora, kroz cjevovod dužine 7 kilometara.

Vrijednost cijele investicije, od probijanja puta do izvorišta pa do današnjih završnih radova, jeste skoro 800.000,00 KM. U investiciju je do sada uložen samo novac proračuna Općine.

„Ovim ulaganjem riješen je  veliki problem koji su naselje Gračac i susjedna naselja imali, jer je danas neprihvatljivo da jedno veliko naselje nema pitku vodu.

Mogu reći da dalje planiramo ulaganja i u Gračac i u druga naselja širom naše općine. Cilj nam je cijelu općinu pretvoriti u jedno civilizirano mjesto u kojemu će do naselja dolaziti dobri putovi, ljudi imati pitku vodu, a očekujemo i poduzetničke projekte koji će poboljšati zapošljavanje“, u pozdravnom govoru istaknuo je općinski načelnik dr. Jozo Ivančević. Posebno je zahvalio fra Mati na svesrdnom zalaganju za uspješan završetak projekta vodovoda Gračac, svim mještanima na suradnji pri izvođenju radova, kao i izvođaču radova, JKP „Vodograd“ na korektno izvršenom poslu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar