• Vozilo za potrebe Doma zdravlja “Rama”
  • Vozilo za potrebe Doma zdravlja “Rama”
  • Vozilo za potrebe Doma zdravlja “Rama”
  • Vozilo za potrebe Doma zdravlja “Rama”

Vozilo za potrebe Doma zdravlja “Rama”

Ulaganje u zdravstvo općine Prozor-Rama na čelu s načelnikom dr. Jozom Ivančević je već svima dobro poznato. Zahvaljujući dobroj suradnji i razumijevanju problema s financiranjem zdravstvenih usluga, općina ne samo da osigurava svaki mjesec sredstva za uredno funkcioniranje hitne pomoći i još nekih službi već je i spremna na realizaciju i drugih projekata.

Tako je u proteklom razdoblju nabavljeno 5 aparata za laboratorijsku dijagnostiku, defibrilator u hitnoj pomoći kao i suvremeno opremljeno auto hitne pomoći.

Vrlo važno je spomenuti i pomoć općine u rješavanju poreznog duga. Bez intervencije općine djelatnici doma zdravlja bi skoro pola godine bili bez primanja, a građani bez kvalitetne medicinske usluge zbog nemogućnosti plaćanja računa dobavljačima.

Ovoga puta općina je donirala sredstva za nabavku putničkog automobila koji će se koristiti za službeni put, prijevoz uzoraka za laboratorijsku dijagnostiku, pacijenata na dijalizu, sektorske ambulante i slično. Do sada se za ove svrhe koristio kombi ili auto hitne pomoći koji su znatno skuplji za održavanje. Na ovaj način dom zdravlja će napraviti velike uštede u potrošnji goriva i amortizaciji automobila.

U tijeku je i postupak nabavke stomatološke stolice koja će također biti financirana iz općinskog proračuna.

Ovim putem zahvaljujemo se općini Prozor-Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar