Na vrhu Kalina  u ponoć zaprosio djevojku

Na vrhu Kalina u ponoć zaprosio djevojku

Sinoć je u organizaciji PD “Koprivnica” i Sekcije za sportsko penjanje i alpinizam Bugojno uspješno održan četvrti “Novogodisnji noćni uspon na Kalin”.

Ova zanimljiva i neobična noćna avantura okupila je 40 ljubitelja prirode, članova nekoliko planinarskih društava: “Koprivnica” i “Kalin” Bugojno, “Goran” Gornji Vakuf-Uskoplje, “Vedro” iz Zenice i “Vlašić” Travnik, a priključili su im se i drugi zainteresovani građani.

Uspon je krenuo u 21:00 sat sa platoa Rostova, a na vrh Kalina, stigli su skoro u ponoć. Vremenske prilike za noćno penjanje su bile idealne, bilo je vedro uz temperaturu zraka do -10 stepeni, zavisno od visine uspona.Na vrhu je organizovano tradicionalno druženje uz čaj, logorsku vatru i novogodišnji vatromet.

Ovogodišnji noćni pohod na Kalin ostaće upamćen po neobičnoj i romantičnoj gesti jednog od učesnika pohoda, člana PD “Koprivnica”.Tarik Rustempašić je tačno u ponoć na originalan način, na nadmorskoj visini od 1530 metara, zaprosio svoju djevojku Dženanu Jusufspahić.

Foto i tekst : Mersima M.

/Izvor: Bugojno danas/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar