Vrijeme je: Donesite nam konačno osminu

U VOJNIČKOM se ritmu, baš prema dogovoru Niko Kovač pred novinarima na Plesu pojavio u 6:00. Let iz Zagreba preko Lisabona vodi hrvatsku reprezentaciju za Salvador. U Brazilu, negdje iza 16 popodne, kreće ono pravo. Hrvatska otvara svoje četvrto učešće na najvećoj nogometnoj priredbi. Kovač zna kako je biti igrač na SP-u, zna kakav ga je osjećaj propustiti, ali i zabiti gol, biti kapetan dok olimpijski stadion trese hrvatska himna. No, još ne zna kako je biti izbornik, pred milijardom ljudi, na otvaranju SP-a u najnogometnijoj zemlji svijeta, protiv ekipe koja je patentirala nogometnu umjetnost.

Hrvatska još nije imala izbornika koji je prihvaćen ovakvom aklamacijom i zato Kovač, iako u HNS-u sugeriraju drugačije, itekako ima imperativ rezultata. 16 godina Hrvatska nije prošla skupinu na SP-u. Vrijeme je da se zvijezde vrate s barem s osminom finala.

Jutros su i sreći poželjeli slučajni prolaznici na Plesu, pala je još pokoja fotografija, ali Kovač je svoje igrače čuvao od kamera. On je jedini stao pred njih.

"I evo na, kreće akcija Brazil. Spremni smo, naspavat ćemo se u avionu. Po dolasku ćemo lagano trenirati, a u narednim danima pripremati se za Brazil. Imamo mi još posla"

Znate li konačno i taj sastav, odnosno dva imena koja se još traže? 

"Nećemo sada o tome. Imamo mi još utakmicu s Australijom u kojoj ću dati šansu svim igračima", rekao je Kovač.

Australiju smo u pripremama znali pobjeđivati i 7:0, no bilo je to davno.

"Znate li vi kakav se nogomet igra '98?  Uopće o tome ne razmišljam"

Razmišlja, za sada, samo u Brazilu. A onda na red dolazi ključna utakmica, Kamerun. 

"Čvrsta, ozbiljna ekipa. To smo znali i prije njihovog remija s Njemačkom. No, idemo korak po korak"

Za početak, treba zakoračiti n brazilsko tlo i prilagoditi se uvjetima. Bit će to paklenih, nadamo se – mjesec dana.

Izvor: http://index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing