VRIJEME ZA VIKEND: Sunčano uz umjerenu oblačnost,  temperatura do 28°C

VRIJEME ZA VIKEND: Sunčano uz umjerenu oblačnost, temperatura do 28°C

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. 

Danas u Bosni djelomično vedro. U Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu kiša sa sjevera će se postepeno proširiti na veći dio zemlje. Glavnina padavina je u Bosni. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na području Krajine, jugozapadu, dijelu centralne i sjeverne Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

Subota 8.05.2021.

Kiša i pljuskovi u ranim jutarnjim satima. Padavine većinom u Bosni, lokalno i u Hercegovini. U Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

Nedjelja 9.05.2021.

U Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

Ponedjeljak 10.05.2021.

U Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar