Vučićevog cjepiva za 300 zdravstvenih radnika, od prijavljenih 650

Vučićevog cjepiva za 300 zdravstvenih radnika, od prijavljenih 650

Cijepljenje zdravstvenih radnika protiv koronavirusa danas počinje u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostara, a broj onih koji su se prijavili za imunizaciju je više nego duplo veći od broja cjepiva kojima ova bolnica raspolaže.

Glasnogovornica SKB-a Mostar Andrijana Pandža za Klix.ba kaže kako je u toj bolnici za imunizaciju prijavljeno 650 zdravstvenih radnika, a da će njih 300 primiti cjepiva.

SKB Mostar, kako naglašava dobiva 300 cjepiva AstraZeneca koje je Bosni i Hercegovini donirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Pored 300 zdravstvenih radnika u SKB-u Mostar bit će cijepljeno još 250 zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanske županije.

Iz donacije koja je BiH stigla iz Srbije za HNŽ je izdvojeno 550 cjepiva, kazao je danas na konferenciji za medije direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ Nermin Avdić.

Naglasio je da će se cijepiti prvenstveno zdravstveni radnici koji su najizloženiji Covidu -19, a to su prije svega oni koji rade u Covid bolnicama i ambulantama te imaju direktan kontakt sa zaraženim osobama.

Također je istaknuo da mu je službeno potvrđeno iz Federalnog ministarstva zdravstva da će iz Srbije biti dostavljene nove doze cjepiva potrebnih za revakcinaciju.

Kazao je kako je to veoma značajno s obzirom na to da naša zemlja još uvijek nije nabavila cjepiva, a da treći val koronavirusa već uzima maha i broj zaraženi vrtoglavo raste.

Pozvao je sve građane da se pridržavaju epidemioloških mjera ali i nadležne službe da provode zakon i kontroliraju poštivanja mjera, jer je to jedni način u borbi sa koronavirusom dok cjepiva potrebne za imunizaciju ne nabavi i naša zemlja

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar