WhatsApp dobiva nove mogućnosti

WhatsApp dobiva nove mogućnosti

Sredinom rujna pisali smo o tome kako bi WhatsApp trebao vrlo skoro dobiti podršku za glasovne pozive.
 

Kao što je dobro poznato dva mjeseca kasnije ista još uvijek nije stigla, odnosno nije implementirana u aplikaciju.Međutim nade ipak ima, jer su ponovno počela šuškanja oko glasovnih poziva unutar spomenute aplikacije. Nadalje se spominje kako će istovremeno aplikacija dobiti i unaprijeđeno korisničko sučelje (GUI) koje će sadržavati potrebne ikone za glasovne pozive. Uz novu opciju (glasovnih poziva), ikone, te korisničko sučelje, WhatsApp će dobiti i nove zvukove koji će se koristiti za dojavu o pristiglim obavijestima i pozivima.

Dok VoIP ne stigne Facebook se pobrinuo da više niti jedna poruka ne prođe neopaženo. O čemu se radi? Facebook je „uveo" treću ikonu koja označava u kojem je stadiju naša poruka. Do sada su postojale dvije, jedna kvačica je značila kako smo poruku uspješno poslati, ali da nije još uvijek isporučena primatelju. Dvije kvačice su pak značile kako je poruka isporučena do primatelja.

Međutim Facebook je uvidio jedan manji problem u takvom označavanju. Naime pošiljatelj nikako nije mogao znati da li je primatelj poruku pročitao ili nije. Od sada to pitanje postaje suvišno, jer je Facebook u najnovijoj nadogradnji aplikacije uveo dodatnu oznaku u vidu plavih kvačica.

Od sada kada primatelj pročita upućenu mu poruku, dvostruke sive kvačice će poprimiti plavu boju, što će pošiljatelju poruke biti neoboriv dokaz da je osoba s druge strane zaslona pročitala poruku. Više nema izvlačenja – sorry nisam vidio poruku.
bug.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar