WHO: Rusko cjepivo nije među devet koja su u naprednim fazama ispitivanja

WHO: Rusko cjepivo nije među devet koja su u naprednim fazama ispitivanja

Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je da cjepivo koje je Rusija odobrila ovog tjedna nije među devet onih za koja se smatra da su u naprednim fazama ispitivanja.

 

WHO i partneri svrstali su devet eksperimentalnih cjepiva protiv COVID-19 u investicijski program ulaganja kojim potiču zemlje da se pridruže, a projekt je poznat pod imenom Covax.

 

Inicijativa omogućava zemljama da ulažu u nekoliko vrsta cjepiva kako bi dobili rani pristup, a teoretski osiguravaju sredstva za zemlje u razvoju, prenio je AP.

“Trenutno nemamo dovoljno informacija za donošenje odluke o ruskoj vakcini – rekao je dr. Bruce Aylward, viši savjetnik generalnog direktora WHO-a.

“Trenutno razgovaramo s Rusijom da dobijemo dodatne informacije kako bismo shvatili status tog proizvoda, provedena ispitivanja i zatim koji bi mogli biti sljedeći koraci – kazao je Aylward.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ove je sedmice objavio da je Rusija odobrila cjepivo protiv koronavirusa te ustvrdio da ona štiti ljude do dvije godine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar