Otac mladića koji je poginuo zbog sajle na šumskom putu: “Netko je htio poručiti – e nećeš tuda”

Otac mladića koji je poginuo zbog sajle na šumskom putu: “Netko je htio poručiti – e nećeš tuda”

I dok policija istražuje okolnosti njegova stradavanja, cijelo mjesto bruji da je mladić, vozeći se s prijateljem na “kroseru”, na šumskom putu naletio na sajlu zavezanu za stabla preko puta.

 

Moj Dorian živio je punim plućima. Sad je bio ovdje, sad ondje… U nedjelju nije niti planirao neku dužu vožnju, nije niti odijelo obukao nego je otišao u radnom. Triput se vraćao kući – prvo je nešto vario, pa se vratio po gorivo, no nakon trećeg odlaska više se nije vratio, govori nam Tanja, shrvana majka tragično preminulog Doriana Semiona Valentića (21) iz Brnelića u Jelenju.

 

On je u nedjelju smrtno stradao tijekom vožnje motocikla šumskim putem na području Jelenja kod Rijeke. I dok policija istražuje okolnosti njegova stradavanja, cijelo mjesto bruji da je mladić, vozeći se s prijateljem na “kroseru”, na šumskom putu naletio na sajlu zavezanu za stabla preko puta.

 

– Dečki su se spuštali šumskim putem prema asfaltu. Tad su naletjeli na sajlu. U trenu ga je sajla zbacila s motocikla i pri tome ga teško ozlijedila – kazao nam je mještanin upućen u ovaj događaj. Kako doznajemo, prizor je bio stravičan. Prvi mladić ju je uočio i sagnuo se. Ali Dorian je nije vidio, žica je nesretnom mladiću doslovce odrubila glavu. Na mjestu njegova stradavanja, na šumskom puteljku u Lukežima, obitelj i prijatelji upalili su lampaše.

– Ne mogu nikoga optuživati jer niti sami još ništa ne znamo. Istraga je u tijeku i pokazat će što se i kako dogodilo. No ako je točno što se priča, da je netko postavio sajlu na šumskom putu, to nije normalno. Smatram, ako je nešto ograđeno, da je to trebalo biti i označeno – govori Dorianova majka.

 

Dorianovi prijatelji su s nevjericom primili strašnu vijest. Svi s kojima smo razgovarali redom govore da je Dorian bio izniman mladić, vrijedan, dobar, požrtvovan, odličan prijatelj. Policija je o smrtnom stradavanju 21-godišnjaka tijekom vožnje motocikla izvijestila da provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti i činjenice događaja. A krimi-istraživanje znači da se dogodilo nešto neuobičajeno, da to nije bila obična prometna nesreća.

– Prema dosadašnjim saznanjima, mladić je stradao 9. kolovoza tijekom vožnje motocikla šumskim putem na području Jelenja. Liječnička pomoć pružena mu je na mjestu događaja, ali je, nažalost, preminuo – izvijestila je lokalna policija. Istraga bi, dakle, trebala utvrditi tko je i zašto na šumskom putu postavio sajlu.

 

– Duže vremena je sajla tu, samo je prije bila postavljena niže, u razini koljena, a sad je bila podignuta, u razini prsa i vrata motociklista – kazao nam je jedan mladić.

Susjeda koja živi odmah do mjesta tragedije kazala je da motociklisti često voze tuda i nikome nisu nikad smetali. Kazala je da se inače vozi njih pet-šest u skupini, a u nedjelju je čula zvuk samo dva motocikla. To su bili Dorian i njegov prijatelj. Potresli su je zvuci Hitne, a potom i policije. Mladiću nije bilo spasa prenosi 24Sata.

 

Otac nesretno poginulog 21-godišnjeg Doraiana Semiona Valentića sa suzama u oćima ispričao je kako nesreća u Jelenju u kojoj je umro njegov sin nije slučajna.

“Svašta se sada priča, da je taj netko stavio tu žicu da mu ne prolaze izbjeglice, kamioni, traktori… Ali nitko me ne može uvjeriti da je tako. Pa mogao ju je obilježiti, staviti najlon na nju ili nešto takvo. Pa žica je točno bila razvučena u visini vrata. Na drvu se vide tragovi da je nekoliko puta micana, podizana. Točno je stavljena na mjestu gdje je mogao razviti ubrzanje od 40-50 na sat. Ovo nije obična prometna nesreća. Netko tko je stavio žicu na tu visinu, na tom mjestu, točno je htio poručiti ‘e nećeš tuda’”, kazao je Damir Valentić.

 

Dorian je tog kobnog dana sa svojim prijateljem vozio motocikl po šumi. Na šumskom putu im se ispriječila sajla razvučena između dva stabla. Prijatelj je žicu na vrijeme vidio i uspio se sagnuti, ali Dorian nažalost nije. Podlegao je teškim ozljedama.

“Bio sam tamo dva puta po noći, dva puta ujutro. Išao sam pogasiti lampione preko noći, da se šuma ne zapali. Predivno mjesto, ptice pjevaju, dolje žubori potok. U sedmom mjesecu je proslavio rođendan, napunio je 21. Postajao je pravi mladić, počeo se brinuti za sebe, postajati odgovoran. Uzeli su mi sina”, rekao je otac Damir za Jutarnji list.

Doriana su voljeli svi, bio je omiljen u društvu, vrijedan i sposoban. Još kao dijete zanimao se za automobile i motocikle i mehaničarski je održavao vozila brojnim prijateljima i susjedima, a prije godinu dana se zaposlio. Planirao je proširiti garažu i napraviti automehaničarsku radionicu.

Sve je podiglo veliku buru u Jelenju

Slučaj postavljene sajle je podigao veliku buru u Jelenju i tri dana se već spekulira tko ju je i zašto postavio. Po jednima, žica je na tom dijelu stajala već barem pet godina, ali je bila niže postavljena, po drugima, podignuta je tek nedavno i nije je bilo još prije par tjedana.

Načelnik Općine Jelenje, Robert Marčelja, objavio je javni apel da mu mještani jave ako znaju gdje se te sajle postavljaju da se hitno uklone.

“Ne znam tko je i zašto postavio sajlu, slučaj istražuje policija. Možda se radi u nečijoj parceli, možda netko ne želi da se koriste ti šumski putevi. Naše šumsko područje vikendima je vrlo aktivno, imamo planinare, bicikliste, motocikliste, šetače, rekreativce, kao i članove lovačkog društva koji se brinu za divljač”, kazao je Marčelja.

Istraga i dalje traje te još uvijek nitko nije priveden zbog ove nesreće. Mještani ostavljaju lampione na mjestu pogibije te čekaju da se sve razriješi.

Izvor: Vijesti.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing