ZA KRSTIĆE JOŠ NIŠTA Divljao s automobilom na Ortiješu, pa ugrozio život muškarcu iz Stoca

ZA KRSTIĆE JOŠ NIŠTA Divljao s automobilom na Ortiješu, pa ugrozio život muškarcu iz Stoca

Po optužnici Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru, Općinski sud u Mostaru je donio osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Radu Curića, (1999.), iz Splita, RH, zbog kaznenog djela Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa u svezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa KZ F BiH i izrekao mu uvjetnu osudu kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, a koja se neće izvršiti ako osuđeni za vrijeme od 1 (jedne) godine i 6 (šest) mjeseci ne učini novo kazneno djelo, priopćeno je danas iz Županijskog tužiteljstva.

Naime, optužnicom Županijskog tužiteljstva HNŽ u Mostaru od 06.03.2023. godine, Radi Curiću stavljeno je na teret da je dana 10.11.2022 godine oko 20:40 sati, u mjestu Ortiješ
u Mostaru, na dijelu magistralne ceste M-17, upravljajući motornim vozilom Audi A3 registarskih oznaka DU 000 RC (RH), krećući se iz smjera Čapljine prema Mostaru, ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, na način da je na raskrižju započeo radnju skretanja vozilom ulijevo, a da nije propustio motorno vozilo Volkswagen Passat registarskih oznaka A20-J-920, kojim je upravljao I. R. iz Stoca, a koje vozilo se kretalo iz suprotnog smjera zadržavajući smjer kretanja, usljed čega je došlo do kontakta vozila Audi A3 i Volkswagen Passat, kojom prilikom je suvozač u vozilu Volkswagen Passat, D. R. iz Stoca, zadobio teške tjelesne ozljede.

Općinski sud je cijenio da će se i sa ovakvom sankcijom, uvjetnom osudom, kojom je osuđeniku zaprijećen zatvor od šest mjeseci, sa rokom provjere od jedne godine i šest mjeseci, postići preventivna i sankcionirajuća svrha kažnjavanja, priopćeno je.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar