Za vikend snijeg i susnježica u Bosni, u Hercegovini oblačno

Za vikend snijeg i susnježica u Bosni, u Hercegovini oblačno

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežito sunčano vrijeme, tijekom dana uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Zbog niskih temperatura i  mjestimične magle Federalni hidrometeorološki zavod BiH za sva područja BiH, izuzev južne i jugoistočne Hercegovine oglasio je žuto meteo upozorenje. Međutim, ovakve vremenske prilike očekivane su za ovo doba godine.

U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama središnje i istočne Bosne može biti magle i niskih oblaka. Krajem dana i tijekom večeri postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), a koju prenosi N1, u petak će prevladavati pretežito sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama središnje i istočne Bosne može biti magle i niskih oblaka. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna do 10, na jugu do 14.

Prvog dana vikenda očekuje se malo do umjereno oblačno vrijeme. Poslijepodne, povećanjem oblačnosti i pretežito oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. U večernjim satima, u Bosni se očekuju i padaline. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna do 9, na jugu do 12 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni pretežito oblačno, sa susnježicom ili slabijom kišom, a na planinama sa snijegom. U Hercegovini i na krajnjem sjeveru umjereno oblačno i uglavnom bez padalina. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 stupnjeva.

Za sva područja BiH, izuzev južne i jugoistočne Hercegovine, Federalni hidrometeorološki zavod BiH oglasio je žuto meteo upozorenje zbog niskih temperatura i pojačane magle. Međutim, ovakve vremenske prilike očekivane su za ovo doba godine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar