Zagrljaj oca i kćeri rasplakao BiH: Fikret ide u zatvor zbog tri metra drva

Zagrljaj oca i kćeri rasplakao BiH: Fikret ide u zatvor zbog tri metra drva

Tužna priča iz sela u blizini Bužima obišla je društvene mreže i ujedinila ljude u pomoći porodici Fikreta Dedića koji je jučer otišao na izdržavanje šestomjesečne zatvorske kazne zbog sječe drva.

Ramiza, Fikretova supruga, kazala nam je da je on išao kao zabrinuti otac i muž da obezbjedi drva svojoj obitelji da bi se mogli grijati tijekom zime.

“On je išao da osigura ogrjev za svoju obitelj. Ide u zatvor zbog tri metra drva. Imamo troje maloljetne djece i sada kada je on u zatvoru u jako smo teškoj situaciji. Već jutros su nas posjetili dobri ljudi da nam pomognu koliko mogu”, kazala je Ramiza za Radiosarajevo.ba.

Inače je Fikret u ratu bio borac 505. Bužimske brigade, viteške. Te su borce zvali gazijama.

A danas, ni Fikret ni Ramiza nemaju posao. Prehranjuju se kako stignu. Sad je još Fikret otišao u zatvor, gdje će provesti zimu.

Njegovi prijatelji na društvenim mrežama objavili su fotografiju na kojem vidimo zabrinutog oca kako se oprašta od svoje kćerke. Zagrlili su se prije nego je pošao da odleži svoju zatvorsku kaznu.

Kažu da on nije htio krasti od susjeda i iz trgovina, već je posjekao tri metra drva u državnoj šumi i ta je drva na svojim leđima prenosio – drugo ne može priuštiti.

Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe s ovog područja koje su dobile manje zatvorske kazne za pokušaje ubojstva, za prodaju droge u svojim zatamnjenim zvjerima od auta.

Sada su se njegovi prijatelji organizirali da bi na neki način pomogli njegovoj obitelji oko hrane i računa, jer Dedići nemaju nikakvih prihoda, a stiže zima i sve je skuplje.

Dobri ljudi, znate šta vam je činiti.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar