Žal za nedostižnim

Žal za nedostižnim

Najveća zadaća koju su ramski kadrovi HDZ-a BiH dobili iz svoje Centrale u Mostaru je preuzimanje vlast u Rami! Zašto? Zato da bi Mostar preko njih izvršio potpunu kontrolu proračuna kojega je izborio dr. Jozo Ivančević sa svojim suradnicima. Taj novac iz Rame  žele usmjeriti  u središta moći i u njihove projekte. Kako se ti centri moći odnose prema općini Prozor-Rama pokazuje upošljavanje u Elektro-privredi Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Sudeći po komentarima koji dolaze iz naroda, taj scenarij će još dugo vremena biti neostvariv. Izvješće o izvršenju proračuna, koje se našlo pred vijećnicima na 34. sjednici Općinskog vijeća 30.03.2016., podržalo je 12 vijećnika, uz  samo 4 protiv.

Načelnik je ovih dana, pa i na sjednici Općinskog vijeća, zaprimao  čestitke za kvalitetan proračun, za uspješnu borbu koja je u proteklom razdoblju vođena protiv elektroprivrednih poduzeća i koja je rezultirala pobjedama i dodatnim sredstvima u općinskom Proračunu. Posebno je važno što će se novi modeli obračuna naknada obeštećenja morati primjenjivati i u narednim godinama, sve dok je na snazi sadašnji zakon, a to je za ovu općinu veoma povoljno, i to dugoročno.

U svom žaljenju zbog vidljive nemoći  koji ih je, kažu zasluženo,  zadesila, grupa vijećnika lokalnog HDZ –a BiH nisu imali nikakve pohvale za dobar Proračun. Svoju spoznajnu i političku nemoć najbolje su pokazali „udarajući“ na socijalnu pomoć i pomoć za liječenje potrebnima koje Načelnik odobrava iz tekuće rezerve. Nekvalitetan rad tih vijećnika ne pokazuje se samo na sjednicama Vijeća gdje ne biraju riječi za podcjenjivanje i omalovažavanje. Bjesomučna kampanja laži, obmana i unošenja „zle krvi“ koju vode po mjesnim lokalima, sve više im se vraća. A oni nikako da shvate da je važnije voljeti Ramu nego vođu i Mostar.

Za njih nema vrijednosti u kapitalnim projektima od 12 milijuna KM, ali zato imaju hrabrosti napasti socijalna davanja potrebnim građanima.

Takvi smišljeni napadi iz stranačke centrale pokazatelj su samo da se općinska vlast na čelu sa dr. Ivančevićem čvrsto drži svojih zadaća, te da je spremna i na dalja ulaganja u korist naroda u Prozoru – Rami.   Na taj način ispunjavaju i obećanja koja su ranije iskazana te je uspjeh i na slijedećim lokalnim izborima prilično siguran.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar