Započela identifikacija korisnika osobne i obiteljske invalidnine i korisnika prva na mjesečni novčani dodatak

Započela identifikacija korisnika osobne i obiteljske invalidnine i korisnika prva na mjesečni novčani dodatak

Služba za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Prozor-Rama, obavještava korisnike braniteljsko-invalidske zaštite da je započela identifikacija korisnika osobne i obiteljske invalidnine i korisnika prava na mjesečni novčani dodatak.

Svi korisnici su dužni  u što kraćem roku, najkasnije do 30. 4. 2023. godine dostaviti  izjavu o identifikaciji u gore navedenu službu

Ukoliko korisnici borave izvan područja općine Prozor-Rama, koja vrši njihov obračun sredstava invalidnine, potrebno je svakih šest mjeseci ovome nadležnom tijelu dostaviti ovjerenu izjavu  o svakoj izvršenoj identifikaciji. To podrazumijeva izjavu ovjerenu od strane općinskog organa u drugoj općini u FBiH, odnosno općini koja se nalazi u Republici Srpskoj.

Ako korisnik stalno boravi u inozemstvu, obvezan je dostaviti ovjerenu izjavu koju ovjerava nadležni notar.

Identifikacija je potrebna kako bi Služba za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Prozor-Rama mogla pratiti statusne promjene korisnika, a zbog kontrole izvršenja Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Ukoliko se korisnik ne odazove pozivu za dostavljanje spomenute izjave o životu, ili ne pristupi neposrednoj identifikaciji, prvostupanjsko tijelo je dužno je do pribavljanja, zaključkom o privremenoj obustavi, obustaviti isplatu stečenih prava.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing