Zaplijenjena aroma za nargilu u vrijednosti od 360 000 KM

Zaplijenjena aroma za nargilu u vrijednosti od 360 000 KM

Službenici Granične policije (GP) BiH, zajedno sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a prema naredbama Suda BiH, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva ‘BOX’, prilikom čega su obavljeni pretresi osoba, prostorija i pokretnih stvari na većem broju lokacija na području Višegrada i Sarajeva.

Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je veći broj osumnjičenih osoba počinio kazneno djelo ‘Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe’ iz članka 215. KZ BiH u vezi s kaznenim djelom ‘Krijumčarenje’ iz članka 214. KZ BiH.

Oni su u dužem vremenskom razdoblju, od studenog 2022. godine, obavljali krijumčarenje trošarinske robe (aroma za nargilu) i drugih vrsta roba, preko državne granice, iz Srbije u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole, prilikom čega su takvim radnjama nanijeli štetu proračunu BiH, a za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist. U tijeku navedenih aktivnosti, slobode je lišen veći broj osoba.

Planskim aktivnostima u sklopu Operativne akcije ‘BOX’ privremeno je oduzeto 1860 kg trošarinske robe, arome za nargilu, čija je tržišna vrijednost oko 360 000 KM, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing