• Zašto plače žena koja vodi tvrtku s više od 500 uposlenih i gradi novu tvornicu u Rami
  • Zašto plače žena koja vodi tvrtku s više od 500 uposlenih i gradi novu tvornicu u Rami
  • Zašto plače žena koja vodi tvrtku s više od 500 uposlenih i gradi novu tvornicu u Rami
  • Zašto plače žena koja vodi tvrtku s više od 500 uposlenih i gradi novu tvornicu u Rami

Zašto plače žena koja vodi tvrtku s više od 500 uposlenih i gradi novu tvornicu u Rami

Na temperaturi oko nule, na uzvišenju Izlaz od Rame prema Tomislavgradu jučer je zabilježeno jedno neobično događanje za BiH. Neobično iz više razloga. Otvorit će se tvornica, otvorit će je žena, otvorit će je osoba koju ne forsira, ne podržava i ne potiče tisućama politika, piše Stijena.info
Položen je kamen temeljac za tvornicu u kojoj bi trebalo raditi tristotinjak ljudi, a na kojoj inzistira poduzetnica Snježana Köpruner, koja već u Travniku zapošljava petstotinjak ljudi. U konačnici će ova hrabra žena, kojoj je motivacija očito onozemaljska zapošljavati tisuću ljudi. Ne u kladionici, ne u trgovini, nego u proizvodnji – tvornici.
Cjelokupnu manifestaciju zasjenile su njezine suze. Nisu one bile krokodilske, k’o kad ih pusti naša neradničko-politička-odnarođena bagra, nisu one bile ni odraz nemoći, nego nasuprot – snage i motivacije i volje i želje i ljubavi da svoje zemaljske talente usmjeri na dobrobit društva.
“Jedan od prisutnih prijatelja kada je čuo da pokrećemo ovaj projekt rekao mi je ‘mora da se netko u Rami dobro Bogu molio pa da se odlučite za ovu investiciju’. Može biti da je tako bilo, a ako jest onda mislim da su to bile ramske majke koje su htjele zaustaviti biološko istrebljenje iz ovih krajeva, a svoju djecu zaštititi od surove i nepoznate tuđine”, kazala je, uz ostalo, u uvodnom govoru vlasnica tvrtke GS i tu je zaplakala.
Ništa po svijetu ne hoda zasigurno hrabrije od žene! Ona pusti suzu, a ostane jaka. Da bi se razumjele ove suze trebalo bi se vratiti pred sam rat, kada je ova Zadranka i sama spakovala kofere i otišla u Njemačku, krenula u tuđini od nule. Temperamentna Dalmatinka boreći se i za sebe i za druge nije izgubila vjeru, empatiju, ljudskost.
U tvornici u Travniku uvjeti rada su odlični, tvrde radnici, ne ona, i to će se zasigurno preslikati i u Prozor, ma što zlobnici pisali i govorili o tome, prijavljujući u zemlji ogrezloj u nepotizmu i korupciji – tvornicu.
Teško da je i slučajno da je ova poduzetnica izabrala nakon Travnika – Prozor. Očuvala se ovdje i oporbena i narodna politika koja nije bez greške, ali nije ni ona koja služi samo sebi.
“Ova tvornica ima također za cilj stvarati zdravo ozračje i poticati na odvažnost ulaganja i izgradnje svoga zavičaja i zemlje i onda kada za to situacija i uvjeti nisu naklonjeni. Tvornica je znak da zajednički rad humanizira prirodu i kultivira čovjeka i njegove odnose“, pročitao je načelnik Jozo Ivančević dio iz povelje koja ostaje u temelju tvornice. Povelju je, kako odabraše i Ivančević i Köpruner u temelj položila djevojčica u ramskoj nošnji, što je također sjajna pouka rezačima vrpci, otvaračima trotoara i bankomata u BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing