Zatvorili su trgovački centar: ‘Napad terorista je neizbježan!

Zatvorili su trgovački centar: ‘Napad terorista je neizbježan!

Njemačka policija zatvorila je trgovački centar u gradu Essenu na zapadu Njemačke zbog pouzdane dojave o ‘neizbježnom’ terorističkom napadu, javlja RT.

– Prema našim informacijama opasnost je isključivo u tom trgovačkom centru – kazala je lokalna policija, no nisu pojasnili o kakvoj se točno prijetnji radi.

Policija je rekla za agenciju dpa kako postoje naznake da bi centar, koji se nalazi blizu središta grada, mogli napasti teroristi te je stoga donesena odluka o njegovu zatvaranju na jedan dan.

Zatvorene su trgovine i parking u garaži a policija sada istražuje prirodu prijetnje.

– Policija intenzivno pokušava rasvijetliti prirodu prijetnje uz pomoć brojnih specijalista. Zbog trenutne istrage, koja je u tijeku, u ovom trenutku ne možemo otkriti više informacija – kazala je lokalna policija.

Iako lokalna policija u svojoj izjavi nije upotrijebila frazu ‘prijetnja terorističkim napadom’, njemački mediji poput Spiegela ili Die Welta opisuju je kao takvu.

Podsjetimo, u Düsseldorfu je u četvrtak u napadu na kolodvor napadač ozlijedio devetero ljudi, sedam muškaraca i dvije žene iz Italije. Najmlađa žrtva  je djevojčica (13), a najstarija ima 50 godina. Ozlijeđeni su uglavnom iz Dortmunda, Düsseldorfa, Kölna, Solingena i Mettmanna.

– Strašno je bilo čuti sirene na sve strane, zavladala je panika jer ljudi nisu znali što se događa, izgledalo je u najmanju ruku kao da je izbio rat. Svi smo se zatvorili u svoje stanove, poznanici koji žive bliže kolodvoru rekli su nam da nisu mogli izaći iz stana, policija im je savjetovala da ostanu u domovima. Tek nakon prvih informacija koje su objavljene na TV-u, a kojima je bilo riječi da je na kolodvoru više muškaraca koji su napali putnike doznali smo što se događa. Proveli smo jednu besanu noć, rekla je Dragica Plauc, žena koja duži niz godina živi u tom kako kaže mirnom gradu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar