Zavod obavijestio Vladu FBiH: Pojavile su se komplikacije s nabavkom 500.000 ruskih vakcina

Zavod obavijestio Vladu FBiH: Pojavile su se komplikacije s nabavkom 500.000 ruskih vakcina

Zavod za javno zdravstvo izdao je priopćenje u kojem se navodi da su se pojavile komplikacije u vezi s nabavkom 500.000 doza ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnik V za područje FBiH.

Kako navode iz Zavoda, kompanija Medimpex d.o.o. Sarajevo sa kojom je, zaključkom Vlade Federacije BiH Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH potpisao ugovor 18. ožujka obavijestila je jučer Zavod da još uvijek nisu dobili neophodnu dokumentaciju iz Rusije, a vezano za nabavu vakcina.

– S obzirom na to da nedostavljanjem neophodne dokumentacije (bankovno jamstvo za urednu provedbu ugovora, čiji je rok za dostavu bio 23.03.2021. godine u ponoć) nisu ispunjeni uvjeti iz člana 9. Ugovora o nabavi cjepiva protiv COVID-19 za potrebe imunizacije stanovništva Federacije BiH u 2021. godini, Zavod za javno zdravstvo Federacije je o tome izvijestio Vladu Federacije BiH, te čeka daljnje upute – saopćili su iz Federalnog zavoda.

Kompanija Medimpex iz Vogošće s kojom je 19. ožujka sklopljen ugovor o nabavci vakcina, imala je rok do da ponoći (23. ožujka) dostavi finalizirane ugovore i neophodnu dokumentaciju sklopljene sa ruskim partnerom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao jučer prilikom susreta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako “nema ništa od 500 tisuća ruskih vakcina za FBiH”.

– Oni pričaju o 500.000 doza, ali nisu ništa potpisali, ja bih volio da jesu, ali nema ništa od toga – rekao je još jučer Dodik.

Vakcine protiv korona virusa koje je Bosna i Hercegovina (BiH) platila kroz COVAX mehanizam, njih 23.400 doza BioNTech/Pfizer, umjesto 24. ožujka, kako je ranije bilo najavljeno, u BiH trebalo bi da stignu dan kasnije, 25. ožujka, priopćeno je jučer iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar