Zavod zdravstvenog osiguranja poništio javnu nabavu za tajnu tvrtku nakon pisanja portala Hercegovina.info

Zavod zdravstvenog osiguranja poništio javnu nabavu za tajnu tvrtku nakon pisanja portala Hercegovina.info

Nakon članaka na portalu Hercegovina.info Zavod zdravstvenog osiguranja poništio je postupak javne nabave za paralelni IZIS koji je pripreman na petom katu Vitalisa.

Odluka o poništenju postupka javne nabave objavljena je na internet stranici Zavoda danas, a s datumom 13. siječanj, dan nakon što je direktor tvrtke Cuspis Vinko Kojundžić dao izjavu našem portalu da je i sam od Rade Bošnjaka dobivao ponude da prave tvrtku i izvlače novac iz Zavoda.

Kod poništenja se pozivaju na žalbu potencijalnog ponuditelja

“Ovom Odlukom usvaja se žalba potencijalnog ponuditelja na tendersku dokumentaciju za „Nabavu i implementaciju eZdravstva“ i poništava se postupak javne nabave zbog dokazivih razloga koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabave a sukladno Zakonu o javnim nabavama BiH članak 69 stavak (3), obrazlažu u odluci o poništenju.

Obavijest o nabavi i natječajna dokumentacija objavljena je na Portalu javnih nabava dana 8.12. 2022. godine te u Službenom glasniku BiH broj 80/22 od 09.12.2022. godine

“Dana 09.01.2023. godine, ovo Ugovorno tijelo je zaprimilo Žalbu na Tendersku dokumentaciju broj: 0303-45-14-1-3-25242-1/22 za „Nabavu i implementaciju eZdravstva“, obavijest o nabavi broj: 495-1-1-159-3-84/22. Razmatrajući žalbene navode, Ugovorno tijelo je utvrdilo da je iste potrebno usvojiti i pripremiti novu tendersku dokumentaciju sukladno Zakonu o javnim nabavama i podzakonskim aktima”, navodi se u odluci o poništenju.

Ovim tenderom posao je trebala dobiti tvrtka s petog kata Vitalisa, gdje je Rade Bošnjak godinama gradio paralelni zdravstveno informacijski sustav, a što smo obznanili na portalu.

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing