Završeno XII. Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu

Završeno XII. Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu

Za prvo mjesto su snage odmjerile reprezentacija Poljske i reprezentacija Portugala, a pehar i čestitke ove godine odlazi u Poljsku, koja je nadjačala Portugal rezultatom 1:0. Don Stjepan Didak, župni vikar iz Prozora proglašen je igračem prvenstva.

U talijanskom gradu Brescia, od 5. do 8. veljače, se održalo XII. europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu, gdje je  sudjelovalo 16 reprezentacija i oko 250 svećenika.

Među sudionicima bila je i momčad BiH, koja je na prvenstvu 2017. osvojila drugo mjesto.

U grupi A uz domaćina Italiju, nalazile su se i reprezentacije Portugala, Mađarske i Kazahstana. Bosna i Hercegovina je bila smještena u grupu B zajedno s Albanijom, Rumunjskom i Crnom Gorom. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na ovo prvenstvo došla kao drugoplasirana s prošlog natjecanja održanog u Vukovaru, ali u nešto izmijenjenom sastavu u odnosnu na prošlogodišnji.

Reprezentacija svećenika BiH bila je smještena u grupi B te je ostvarila sve tri pobjede protiv Albanije 3:0, Crne Gore 9:0 i Rumunjske 3:0. U četvrfinalu se susrela s momčadi Portugala koja je u zadnje tri godine tri puta osvojila europsko prvenstvo.

I ovoga puta portugalski svećenici su bili uspješniji, te su slavili s rezultatom 1:0 te se tako plasirali u polufinale u kojem su igrali protiv Slovačke, dok su drugi polufinalni par činile Mađarska i Poljska. Završnica 12. europskog prvenstva za svećenike na rasporedu je odigrana četvrtak, 8. veljače. Reprezentacija BiH igrala je protiv Austrije za peto mjesto, i pobijedila je Austriju s rezultatom 4:0. Slovačka je pobijedila Mađarsku rezultatom 3:2 za 3. mjesto.

Susjedna Hrvatska pobijedila je Rumunjsku s 3:0 i tako osvojila 7 mjesto. Kako javlja bosnasrebrena.ba za prvo mjesto su snage odmjerile reprezentacija Poljske i reprezentacija Portugala, a pehar i čestitke ove godine odlazi u Poljsku, koja je nadjačala Portugal rezultatom 1:0.

KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar