Zbog obilnih oborina: U općini Vareš proglašeno stanje prirodne nesreće

Zbog obilnih oborina: U općini Vareš proglašeno stanje prirodne nesreće

U općini Vareš proglašeno je stanje prirodne nesreće, a Odluka je donesena jučer usljed obilnih oborina koje su izazvale poplave i odron zemljišta. Stanje prirodne nesreće proglašeno je i na dijelu općine Olovo u ulici Krivajska zbog pojave odrona – potvrdila je Feni glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač.

U općini Vareš, na regionalnoj cesti od Breze prema Varešu, otežano je odvijanje prometa kod dionoce zvane Kapija, zbog velike količine vode. Tijekom dana očekuje se prohodnost.

Pristup putem do sela Stupni Do je onemogućen, zbog klizišta na više mjesta i put je u popunosti uništen na više mjesta. U klizištu, po zadnjim informacijama, kritično je i ugroženo oko sedam kuća, a jedna štala je odnesena i uništena.

Cestovne komunikacije do sela Budoželje i Striježevo su otežane, a na pojedinim mjestima ima klizišta koje prijete putnim komunikacijama. Prema selima Ravne i  Zubeta, također je otežana putna komunikacija, zbog nanosa zemljanog materijala.

Na području općine Žepče usljed jake kiše potpuno je prekinuta dionica lokalnog puta prema zaseoku Jastrebac u MZ Željezno Polje, a postoji  alterativni pravac preko zaseoka Mjestova Ravan.

Selo Šahmani potpuno je odsječeno, na mjestu puta gdje je i prije bilo klizište prouzročeno poplavama 2014. godine, velikom količinom vode u vidu bujice. Radna mašina je na terenu i intezivno se radi na sanaciji puteva.

U općini Jajce usljed obilnih kišnih oborina vatrogasci su imali tri intervencije i to uklanjanje stable s ceste u blizini Doma AVNOJ-a, ispumpavanje vode iz privatne kuće te ispumpavanje vode iz zgrade poliklinike Bios.

U općini Travnik vatrogasci su imali intervenciju na lokalitetu Kraljevice gdje je grom udario u stub od električne energije. Ekipe Elektrodistibucije isključile su napon, a usljed obilnih oborina dolaskom vatrogasaca požar je već bio ugašen.

U Gornjem Vakufu – Uskoplju jučer je usljed jakih kišnih oborina došlo do djelomične blokade puta prema naselju Valice. Interveniralo je komunalno poduzeće i saniralo put prema naselju.

Na putu Jajce – Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, promet se odvija usporeno, jednom prometnom trakom.

pogled.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar