ZBOG OVE SMRTI SADA STRAHUJE CIJELI PLANET: Dogodilo se ono čega su se znanstvenici najviše plašili!

ZBOG OVE SMRTI SADA STRAHUJE CIJELI PLANET: Dogodilo se ono čega su se znanstvenici najviše plašili!

Žena iz Nevade (SAD) preminula je nakon što je zaražena superbakterijom koja je otporna na sve antibiotike u Americi, što je potvrdilo najveći strah znanstvenika da bakterije postaju imune na sve moguće antibiotike.
Njeno stanje se pokazala neizlječivim, nakon što su liječnici uzaludno isprobali 26 različitih antibiotika prije nego što je umrla u rujnu, priopćio je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Neimenovana žrtva je imala preko 70 godina, a razboljela se na putu u Indiji.

Ona je u Indiji bila hospitalizirana više puta, prije nego što je prebačena na liječenje u bolnicu u Nevadi sredinom kolovoza.Tjedan dana kasnije lokalni zdravstveni službenici su obaviješteni da je pokušano liječenje svim mogućim antibioticima bez uspjeha. CDC je kasnije utvrdila da nijedan lijek koji se trenutno nalazi na tržištu ne bi mogao da zaustavi napredovanje ove bakterije.

– Pokušali smo sa svim što je dostupno u SAD i ništa nije bilo efikasno. To je zabrinjavajuće. Toliko dugo smo se oslanjali na stvaranje novih antibiotika. Ali očigledno bakterije i virusi mogu da brže razviju otpornost nego što mi možemo da napravimo nove antibiotike – rekao je dr Aleksander Kejlen.

Prema riječima stručnjaka iz CDC-a, bakterije otporne na sve antibiotike su veoma rijetke i tada je neophodno sprovesti preventivne mjere koje podrazumijevaju izolaciju pacijenata.

Izvor: Telegraf.rs

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar