Gdje su pare? Što se događa s Elektroprivredom HZ HB d.d. Mostar?

Gdje su pare? Što se događa s Elektroprivredom HZ HB d.d. Mostar?

MOSTAR – Dana 05.01. na web stranici Elektroprivrede d.d. Mostar objavljena je informacija o postupku nabave kratkoročnog kredita – prekoračenja po transakcijskom računu, tzv. overdraft kredita.
Prave li se svjesno gubitci kako bi se pokrenuo postupa prodaje EP HZ HB? Kako može netko voditi takvu veliku tvrtku a biti u minusu? Što tu ne štima znat će se uskoro. Stoga i ne čudi pokretanje postupka smanjivanja obeštećenja općinama na čijem je prostoru izgrađena hidroakumulacija.

Ovaj podatak govori da nekada najjače poduzeća u Hrvata u BiH nije likvidno i da mu treba pomoć u svakodnevnom plaćanju svojih obveza.

U vremenu sveopće gospodarske krize ova informacija ne bi bila ni malo neobična ali obzirom da je prije samo 16 mjeseci na žiro računu ove firme bilo više od 50 milijuna KM, da je dobit bila cca 30 milijuna KM ova informacija je zabrinjavajuća!

Već znamo da je 2015. godina završena s gubitkom višim od 100 milijuna KM. Topli obrok djelatnicima je smanjen sa 16 na 12 KM, dok je isplaćena Božićnica za 2016. godinu iznosila tek 250,00 KM, dok je svih prethodnih godina isplaćivana u iznosu većem od 700 KM.

Kupci Elektroprivrede pronalaze povoljnije dobavljače pa su uz Aluminij povjerenje ovoj elektroprivrednoj kući otkazali još neki značajni kupci.

Uz sve navedeno prijem djelatnika se i dalje odvija nesmetano s tim da, kako sada stvari stoje, ova kuća, ako se ovako nastavi, ubrzo više neće biti predmet želja zlatne političke mladeži.
Izvor: Dnevno.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar