Zdravstveni djelatnici u HNŽ-u 7.12. u generalnom štrajku?

Zdravstveni djelatnici u HNŽ-u 7.12. u generalnom štrajku?

Zdravstveni djelatnici u HNŽ-u u generalni štrajk mogli bi stupiti 7. prosinca, budući da još nisu dobili valjana odgovora ni od ministra ni od Vlade HNŽ-a, potvrdio je za hercegovina.info predsjednik Nezavisnog sindikata bolnice Ivica Anić.

 

Kaže da im se ministar, nakon dva štrajka upozorenja i dvije prosvjedne šetnje obratio tek u ponedjeljak. Ukratko, ministar u dopisu od 23. studenog kaže da je ministarstvo 16. studenog uputilo Vladi prijedlog Rješenja o imenovanju pregovaračkog tima, prijedlog odluke o pokretanju postupka pregovora i tako dalje.

 

U sindikatu poručuju da je ovo samo kupovina vremena, a na obavijest su odgovorili zahtjevom da se sutra zakaže žurna sjednica mirovnog vijeća za mirno rješavanje kolektivnog spora. U međuvremenu, sindikati pripremaju generalni štrajk. Ravnateljstvima svih ustanova u HNŽ-u poslan je dopis da dostave prijedlog Sporazuma o poslovima koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka.

 

To bi bio preduvjet za stupanje u generalni štrajk, koji se, potvrdio nam je Anić, usaglašava već za 7. prosinca, što bi ovih dana trebalo biti i konačno potvrđeno.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing