• Ramski majstor za pripravljanje kobasica
  • Ramski majstor za pripravljanje kobasica
  • Ramski majstor za pripravljanje kobasica
  • Ramski majstor za pripravljanje kobasica
  • Ramski majstor za pripravljanje kobasica
  • Ramski majstor za pripravljanje kobasica
  • Ramski majstor za pripravljanje kobasica
  • Ramski majstor za pripravljanje kobasica

Ramski majstor za pripravljanje kobasica

Svako mjesto ima svog “meštra” za neku vrstu posla. Tako i Rama ima svog meštra za pripravljanje kobasica.

Ivica Sičaja već godinama u Rami slovi za najboljeg majstora u spravljanju kobasica. Svoje male tajne i recepture ne objavljuje na društvenim mrežama, ali ljudi znaju da on svojom vještinom priprema vrhunsku mesnu smjesu za kobasice. Stoga mu se mnogi Ramljaci, ali i iz okruženja javljaju kako bi im pomogao u pripremi ovog domaćeg delicija  u vrijeme svinjokolje.

Ivica je vedra i zanimljiva karaktera.  Dok smo bilježili nekoliko fotografija kako priprema sebi kobasice prvo što ističe je brojna obitelj.  Sa suprugom Nadom rodio je sedmero djece; Ivanu, Mariju, Antoniju, Nevenku, Katarinu, Luku i Josipa.  U svim poslovima obitelj je ta koja pomaže. Neizostavna je pomoć i bratića Nikole koji pomaže svom stricu kada nije na poslu kao vatrogasac.

Radišnost, vedrina i vjera su temelji uspješne obitelji.  Zaključak je koji se nameće sam po sebi.

Ako niste još pripremili kobasice za sušenje, obratite se Ivici koji će rado priskočiti i pomoći u pripremi te prenijeti svoja iskustva vezana za pripremu i sušenje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar