Ramski majstor za pripravljanje kobasica

Ramski majstor za pripravljanje kobasica

Svako mjesto ima svog “meštra” za neku vrstu posla. Tako i Rama ima svog meštra za pripravljanje kobasica. Ivica Sičaja već godinama u Rami slovi za najboljeg majstora u spravljanju kobasica. Svoje male tajne i recepture ne objavljuje na društvenim mrežama, ali ljudi znaju da on svojom vještinom priprema vrhunsku…

Pročitajte više
Sezona čvaraka, kobasica i pripreme mesa u punom zamahu

Sezona čvaraka, kobasica i pripreme mesa u punom zamahu

Na području Rame ovih je dana sezona svinjokolje, i to u punom zamahu. To je postao svojevrsni običaj pa ga ni korona nije spriječila.

Pročitajte više
Studeni; mjesec kada Rama miriše na čvarke i rakiju

Studeni; mjesec kada Rama miriše na čvarke i rakiju

Mjesec studeni je nekada zaista bio studen. Snijeg bi zabijelio Ramu odmah nekako iza „Svisveti“.  Kako bi tada pokrio tlo tako bi ostajao sve do početka ožujka, a nekada i dulje. Ostajao bi nekada i do Jurjeva, a to je proljetni dernek kada bi se kupovale razne potrepštine za proljetnu…

Pročitajte više