Zeleni krumpiri su opasni za vaše zdravlje: Evo zašto ih morate izbjegavati!

Zeleni krumpiri su opasni za vaše zdravlje: Evo zašto ih morate izbjegavati!

Primarni sastojak u svakoj kuhinji je krumpir. No, što raditi sa zelenim krumpirima? Naime, krumpir dobije zelenu boju zbog velike količine klorofila. Moramo vas razočarati, ali, zeleni krumpiri su opasni za vaše zdravlje.

Znanstvena istraživanja su pokazala da zeleni krumpiri sadrže velike količine solanine, otrovne kemikalije koje mogu izazvati proljev, povraćanje, mučninu, glavobolje i mnoge druge bolesti, ako se konzumira greškom.

Visoka količina klorofila je glavni razlog za zelenu boju krumpira, a klorofil je u osnovi bezopasan za zdravlje. No, količina zelene boje krumpira je više kao signal da je količina solanine, koji se proizvodi u isto vrijeme kao i klorofil, povećana.
Pavlista Alexander, profesor na Sveučilištu u Nebraski u Lincolnu, rekao da bi muškarac od 50 kilograma trebao pojesti samo 450 grama zelenog krumpira da osjeti mučninu.

Nadodao je da zeleni krumpiri ne bi smjeli ići na tržište u prodaju. Sugerira da se krumpir treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu kako bi se spriječilo stvaranje solanina. Zelene površine s krumpira treba odstraniti prije konzumacije.
Ako su zeleni krumpiri gorki morate ih baciti! Nemojte ih konzumirati.

dnevno.ba

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar