ZIMA, ZIMA, E PA ŠTO! Pet razloga zašto je muškarcima zimi toplije nego ženama

ZIMA, ZIMA, E PA ŠTO! Pet razloga zašto je muškarcima zimi toplije nego ženama

Ukoliko je i kod vas situacija u kući ili na poslu takva da žena gotovo stalno pojačava grijanje dok ga muškarac smanjuje, postoje opravdani razlozi za takvo ponašanje.
Žene imaju višu tjelesnu temperaturu
Istraživanje Medicinske škole University of Maryland School otkrilo je kako je ženska temperature tijela viša od muške, piše Glamour Health. Iako bi mnogi pomislili kako bi im baš zbog toga trebalo biti toplije, griješe. Kada je naše tijelo naviknuto da mu bude toplije, zbog visoke temperature hladan zrak je toplom tijelu još hladniji.
Žene koje koriste kontracepcijske pilule imaju još višu tjelesnu temperaturu
Temperatura tijela je još viša ako žena koristi hormonalna sredstva za kontrolu trudnoće. Hormoni utječu na temperaturu tijela, iako mi to možda ne primjećujemo.

Žene imaju hladnije ruke i noge nego muškarci
Prva stvar koju ćete čuti kada je ženi hladno je da joj se smrzavaju ruke i stopala i u pravu su. Sudeći po studiji objavljenoj u medicinskom časopisu Lancet, temperatura ruku i nogu kod žena je niža za 5 stupnjeva Celzijusa.
Žene imaju slabiji metabolizam
Ovo je veliki problem iz dva razloga. Metabolizam određuje brzinu kojom sagorijevamo hranu i tijekom tog procesa dolazi do zagrijavanja tijela. Ženama je hladnije nego muškarcima jer je njihov metabolizam 23 posto brži, a to je ujedno i razlog zašto se brže udebljaju od muškaraca iako jedu manje.

Grijanje u velikom broju zgrada je bazirano na metabolizmu muškaraca
Ako ste primijetili da vam je na poslu hladnije nego muškarcima, to je zato što su termostati bazirani na modelu razvijenom 1960. godine i koji je u obzir uzimao samo brzinu muškog metabolizma.
net.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar