Zmajevi u Andori: Baždarević optimist u svom debiju na klupi BiH

Zmajevi u Andori: Baždarević optimist u svom debiju na klupi BiH

U dosadašnja četiri susreta Zmajevi su upisali dva remija i dva poraza. Izbornik reprezentacije Mehmed Baždarević imat će priliku da pobjedom debitira na klupi.

Bez dvojbe, BiH je apsolutni favorit u ovom meču i sve osim osvajanja kompletnog plijena bilo bi ogromno iznenađenje. 
 

Bh. reprezentativci spremni i motivirani

Stručni tim  Zmajeva na čelu sa Baždarevićem radio je ozbiljno u proteklom periodu i svi vjeruju kako će  državni tim upisati prvu pobjedu u kvalifikacijskom putu.

"Spreman sam na poteškoće, ali mene interesira samo moja ekipa. Optimist sam i vjerujem da su moji momci spremni i motivirani. Očekujem dobar i ozbiljan meč i povoljan rezultat", kazao je popularni Meša na konferenciji za novinare.
Inače, izbornik će biti lišen usluga Sejada Salihovića zbog povrede. Ostali reprezentativci konkuriraju za udarnu postavu.

Izbornik je istaknuo kako uvjeti nisu optimalni, ali da to ne bi trebalo utjecati na rezultat. Također, Baždarević je naglasio kako je sretan što ima čast da debitira na klupi svoje države. Prvi kapeten bh. reprezentacije dodao je da je aktualna generacija spremna da počne pobjeđivati i kvalificira se na kontinentalnu smotru.

"Andora će učiniti sve da nam napravi probleme, ali ako damo sve od sebe možemo očekivati povoljan rezultat", zaključio je izbornik koji je nastupio sa stavom čovjeka koji je uvjeren u pobjedu.
 

Bez podcjenjivanja do tri boda

Optimističan je bio i nogometaš Haris Medunjanin koji je podcrtao da će teren biti izuzetno težak za igru, ali da svi razmišljaju samo o tri boda.

"Trebamo dati sve od sebe i ne smijemo nikoga podcjenjivati", rekao je Medunjanin.

Dakako, bh. reprezentativci su došli po pobjedu. U ovom meču BiH ne smije biti nestrpljiva, a bh. nogometaši imaju dovoljno ovakvih utakmica u nogama. Osim toga, aktualni igrači koji nose dres bh. tima imaju iza sebe učešće na svjetskom prvenstvu i sigurno će im to biti od velike koristi.

U domaćem taboru napominju kako izuzetno cijene bh. ekipu i da će im cilj biti da postignu pogodak. Kapetan reprezentacije Andore Ildefons Lima kazao je kako će Džeko biti najveća prijetnja za njihov gol.

"Ako gledamo cijelu ekipu i pojedince u njoj, trebali biste se kvalificirati, ali morate početi pobjeđivati”, kazao je Lima koji će sa kapetanskom trakom predvoditi Andoru u susretu protiv BiH u subotu na Nacionalnom stadionu. 

U dosadašnja četiri kvalifikacijska susreta Andora je upisala četiri poraza. Vels ih je pobijedio 2:1, Belgija 6:0, Izrael 4:1 i Cipar 5:0. 

BiH se trenutno nalazi na 30. mjestu FIFA-ine ranking liste, dok je Andora na 201. i spada među najlošije rangirane reprezentacije svijeta.

Prijenos utakmice iz Andora la Valle počinje u 20:35 sati uz izravan prijenos na BHT1.

Tabela Grupe B:

1. Izrael 3 3 0 0 9
2. Vels 4 2 2 0 8
3. Cipar 4 2 0 2 6
4. Belgija 3 1 2 0 5
5. BiH 4 0 2 2 2
6. Andora 4 0 0 4 0

klix.ba
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar