Zna li Plenković s kim se sastao u Mostaru? Vjerojatno ne!

Zna li Plenković s kim se sastao u Mostaru? Vjerojatno ne!

Tijekom posjeta BiH premijer Vlade R Hrvatske Andrej Plenković se u Mostaru sastao s “predstavnicima” Hrvata. Naravno, tu je bio Dragan Čović kao predsjednik HNS-a i nekoliko njegovih “šegrta”.  Šta je s ostalim političkim predstavnicima?

ONI SU, PLENKOVIĆU, OPLJAČKALI BH HRVATE: Remek djelo oca HDZ-a BiH

MOSTAR – Dok Andrej Plenković priča s Draganom Čovićem o političkim i biološkim gubicima Hrvata u BiH, za što je najveći krivac HDZ BiH, koji još uvijek za predsjednika drži upravo Dragana Čovića ili je možda suprotno, u pozadini se događa potpuni gospodarski “genocid” na hrvatskim tvrtkama, županijama i općinama. Ako Plenković o tome trenutačno ne zna ništa uskoro će saznati, ali vjerujem da mu je o tome govorio otac biskup Ratko Perić.

Politička priča Dragana Čovića odavno je prešla svoj vrhunac i pada u sunovrat u svehrvatski bezdan u BiH. Korupcija i pljačka uzimaju svoj danak i ekonomski temelji Hrvata u BiH polako nestaju i kopne.

Čoviću da bi o(p)stao treba svevremenska ugroženost Hrvata od Bošnjaka i Srba. Iz Republike Srpske smo se iselili, a s Dodikom Čović ima najbolje odnose. Iz srednje Bosne ne nestajemo takvim tempom, kao iz Hercegovine, gdje polako dolaze Arapi i gubimo Stolac i uskoro stolni grad Mostar. Da u Stocu radi samo jedna tvornica bilo bi stanje puno bolje. Arapi su kupili HEPOK i kupuju hotel Mepas u centru Mostara.

O svemu bi se dale napisati veličanstvene kolumne, ali volio bih da ih napiše, recimo, Nino Raspudić, netko iz Večernjeg lista ili Rajko Vasić, srpskohrvatski kolumnist, onako smjelo upakirane u filozofski celofan, kako se to inače radi kada se dodvorava vlasti za osobni interes do užegle samopromocije. Ta samopromocija je doživjela svoj vrhunac.

Rezultati HDZ- veleizdaje i Dragana Čovića

Objava gubitka EP HZHB od 190 milijuna KM je rezultat potpune pljačke ovog poduzeća, koje mora uvijek poslovati s dobiti s ulaganjima u razvojne projekte. Dolaskom Marinka Gilje dogodio se krah, ali režiser svega je svakako Dragan Čović, jer se ništa ne događa bez njegova miga okom i pomicanja prsta. Zapošljavanjem stotina stranačkih uhljeba u vlastitom se narodu stvara feudalna segregacija. Kadrovi sumnjivog znanja i tako samo parazitski postavljeni na funkcije uništavaju EP HZHB.

HDZ-ovci su se smijali Jerki Lijanoviću, ali Čović je od njega puno gori.

Aluminij Mostar ima gubitak od 300 milijuna KM. Svaka ptica na grani zna da iza većine tog gubitka stoji HDZ BiH i Dragan Čović.

Metalska industrija je trebala biti temelj razvoja Hercegovine, a potpuno je uništena. Čović zna za koga i zašto.

Ne trebamo ići daleko od naše županije, koja ima gubitak veći od 105 milijuna KM. Opet iza svega stoji HDZ BiH preko nesposobnih kadrova poput Zdenka Ćosića i sličnih.

Ako se vratimo na općine, onda dolazimo i do uzornog primjera za uništavanje i korupciju – Ljubuškog. Samo JKP Ljubuški ima gubitke od 10,2 milijuna KM, a općina minus preko 20 milijuna KM.

Kada zbrojimo EP HZHB, Aluminij ZHŽ i Ljubuški eto gubitka od 710 milijuna KM.

Jesmo li svjesni ove pljačke?

Neshvatljiva je benevolentnost naroda, koji se ne želi pouzdati u svoju snagu, koji ne želi upotrebljavati oči i uši, već dozvoljava duhovni, društveni i gospodarski krah, umjesto da potakne potpuni hrvatski preporod.

 Ljubuški.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar