Znate li za koga i kako glasovati?

Znate li za koga i kako glasovati?

Ušli smo u posljednji tjedan predizborne kampanje i u vrijeme najmasovnijih predizbornih skupova s najglasnijim obećanjima.

Od 12. rujna, kada je službeno počela izborna kampanja za Opće izbore 2014., slušali smo, čitali i gledali predizborna obraćanja dužnosnika koji računaju na naše glasove. (Prazna) priča prestaje 11. listopada u 7:00 sati kada počinje izborna šutnja.

Dan kasnije od nas se očekuje da se nađemo na biralištima i da, kako to političari zadnjih dana više puta rekoše, potiho se nadajući da se radi baš o njima, damo svoj glas po svojoj savjesti. S druge strane, strani dužnosnici su nas uvjeravali kako je najgore ne izaći na izbore, a prema nekim istraživanjima, čini se kako bi ove godine moglo biti najviše apstinenata.

Biračka mjesta će se otvoriti u nedjelju, 12. listopada u sedam sati, a trebala bi biti zatvorena u 19 sati. Prve preliminarne, neslužbene i nekompletne rezultate općih izbora Središnje izborno povjerenstvo BiH priopćit će istog dana u 24 sata.

Službeni, ažurirani podaci dan kasnije, 13. listopada objavit će se će se u 12 i 19 sati, nakon čega će se u razdoblju od 14. do 18. listopada oni priopćavati svaka 24 sata, a od 19. listopada do njihovog potvrđivanja svakih 48 sati.
Potvrđivanje rezultata općih izbora 2014. godine Središnje izborno povjerenstvo priopćit će najkasnije 11. studenog.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar