Županija ponovno u akciji na lovce

Županija ponovno u akciji na lovce

Lovačko društvo „Vepar“ nedavno je upriličilo lijepu lovačku večer.  Tom prigodom lovci su se  družili u dobrom raspoloženju. Inače, ovo društvo slovi kao jedno od najorganiziranijih u Lovačkom savezu. Međutim, njihov rad ometa Županija peripetijama oko lovišta.

????????????????????????????????????

 

Skupština HNŽ-a je 19.11.2013. donijela Odluku o osnivanju lovišta kojom je prostor općine Prozor – Rama podijeljen na dva dijela – lovište „Prozor – Rama“ i lovište „Gorača“. Tom podjelom lovištu „Gorača“ pripadala bi naselja Uzdol, Pajići, Ivanci, Gračanica (dio), Gračac (dio), Ustirama, Kućani, Hudusko.

Općina je uputila žalbu Ustavnom sudu Federacije BiH. Ustavni sud je spornu Odluku vratio ponovno na Županiju. Dvije godine od presude Ustavnog suda F BiH  Skupština HNŽ-e ponovo  manipulira s lovištem.

U pozadini tog političkog manipuliranja kriju se neke interesne skupine koje ponovno na račun Općine Prozor-Rama žele zadovoljiti svoje prohtjeve.

Na zadnjoj, 13. sjednici Skupštine  HNŽ-a  vodile su se rasprave o lovištu. Do rasprave je došlo odmah na početku kod usvajanja Dnevnog reda. Presuda Ustavnog suda o lovištu nije uvrštena na Dnevni red iako je Klub Hrvata to tražio. Nakon pauze od 15 minuta, predsjednik kluba Hrvata Drago Tule je bez konzultacija  pristao da se ta točka ne uvrsti.

 

cvitanovicIlija Cvitanović,  zastupnik u Skupštini HNŽ-a  je izjavio: „ Na prijedlog predsjednika Skupštine većina je prihvatila da lovište  ide na dodatno usuglašavanje. Predsjednik  Kluba Hrvata u Skupštini, Drago Tule je sam sebi proturječio.  Tražio je točku u ime Kluba Hrvata, a onda je sam na svoju ruku bez konzultacija s nama ostalim zastupnicima pristao da se ne uvrsti.  On je iznio stav HDZ-a a ne Kluba. Ja osobno i HDZ-e 1990 nismo pristali na ovakvu odluku i tražili smo da se točka o lovištu uvrsti u Dnevni red, jer je nedopustivo da se o presudama Ustavnog suda rade nekakve konzultacije iza kuloara u nekakvim prostorijama.„

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing