500 TISUĆA PUTA 40 MARAKA: “Dobročinitelj” s Miljkovića već na narednoj sjednici bi mogao biti milijunaš

500 TISUĆA PUTA 40 MARAKA: “Dobročinitelj” s Miljkovića već na narednoj sjednici bi mogao biti milijunaš

Zadnja sjednica Gradkog vijeća Mostara, gdje se pokušao izmijeniti prostorni plan u korist mutnih investitora ostati će upamćena po orkestriranoj hajci na vijećnicu Bošku Ćavar, koja je bila suzdržana oko odluke o javnim obilježjima u Mostaru, dok je prostorni plan ostao u drugom planu.

Koji sat ranije SDA i HDZ su složno gurali izmjene prostornog plana, gdje se poslovna zona Miljkovići širi na 600 tisuća četvornih metara zemljišta mutnog poduzetnika, koji zadnjih dvadeset godina na zemlji koja mu je prodana za sadnju vinove loze nije posadio niti jedan trs.

Zemlja kojoj je namjena prije svega poljoprivredna, a koju je Marušić kupio po 4 feninga skočila bi na 40 maraka po kvadratu

Gradonačelnik grada koji se prostire na 1.166 km² izlazak u susret stranačkom poduzetniku pravdao je dolaskom investitora, koji se, gle čuda žele širiti baš na zemlju Nike Marušića. Tko su ti investitori, i zašto ih zanima u papirima sporna zemlja, bez ikakve infrastrukture još ne znamo. Možda je to Google, možda Data, a u zadnjoj verziji je to nekakva automobilska industrija koja bi zaposlila tisuće radnike. 

Nameće se pitanje zašto je gradonačelnik Kordić inzistirao na širenju poslovne zone na 600.000 četvornih metara na Marušićevo zemljište kad je investitoru potrebno 100.000 četvornih metara?  Nadalje, Kordić je ustvrdio da bi Marušić zemljište od 100.000 četvornih metara ako će se investirati dao besplatno, budući da se radi o dobročinitelju.

S obzirom na to da je Marušić namještenom prodajom došao do zemlje po 4 feninga po kvadratu onda je jasno koliko bi zaradio od 500.000 četvornih metara tako što bi zahvaljujući Kordiću, koji je sam naveo da je on bio inicijator širenja poslovne zone, poljoprivredno zemljište bilo pretvoreno u građevinsko i naraslo na 40 maraka po četvornom metru. Niko Dobročinitelj, zapravo je u ovoj priči Niko Milijunaš. 

Hercegovina.info je podnijela nekoliko kaznenih prijava u ovom predmetu, a cjelokupnu dokumentaciju uručila i visokom predstavniku, OHR-u, Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću i ostalima

Opredijeljeni smo za širenje grada, za stotine tisuća radnih mjesta, no ne za promociju i poticanje jednih te istih pojedinaca zadnjih 30 godina, koji u tvrtke bez zaposlenih zgrću milijune. Ovim putem pozivamo Grad, čiji se čelnici osjećaju pritisnutima jer ukazujemo da širenjem poslovne zone pogoduju mutnim likovima, da za potencijalne investitore, ako ih ima, osiguraju zemljište čistih odnosa i papira. Valjda takvog ima na 1.166 km² Grada Mostara. 

Zbog naše inicijative i pisma vijećnicima, otpora oporbe, izostajanja Damira Šunjića, savjesti Antonija Zelenike koji se izuzeo od glasovanja Marušićev prostorni plan na zadnjoj sjednici nije prošao. Već na narednoj sjednici HDZ i SDA će skupiti većinu da od Nike naprave milijunaša. U međuvremenu se bavimo Boškom Ćavar, zastavama, križevima, grbovima. Zasigurno važnijeg posla ni nemamo. 

Izvor: Hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar