Aluminij postaje slučaj

Aluminij postaje slučaj

Nakon što je Financijska policija Federacije BiH podnijela Tužiteljstvu HNŽ-a izvješće protiv šest osoba zbog kriminala u mostarskom “Aluminiju” teškog 204.5 milijuna maraka, formirani su predmeti protiv šest osoba, a zadužilo ih je više tužitelja, potvrdila je za hercegovina.info glasnogovornica Tužiteljstva Ana Raič. – piše Hercegovina info.

 

Financijska policija Federacije Bosne i Hercegovine, kako su javili sarajevski mediji, prošle godine je saslušala tada još aktualnog direktora Dražena Pandžu, te njegove prethodnike Marija Gadžića, Ružicu Udovičić, Nikicu Ljubića i Željka Kordića. Uz njih je saslušan i Vjekoslav Domljan, koji je kratko bio vršitelj dužnosti direktora.

 

Inspektori su češljali poslovnu dokumentaciju i korespodencije Aluminija od 1. siječnja 2014. do 10. srpnja 2019. godine. Tko je u lancu odgovornih osoba Aluminija najodgovorniji za njegov krah, a tko se tu našao silom funkcije utvrditi bi trebalo Tužiteljstvo HNŽ.

 

Podsjetimo, mostarski gospodarski div koji je hranio izravno gotovo tisuću, a neizravno više tisuća obitelji preminuo je u srpnju 2019., svega par minuta iza ponoći. Proizvodnja je stala, radnici kojima se do jučer zavidjelo ostali su bez posla. Uslijedio je i pokušaj prosvjeda nezadovoljnih radnika, što je vrlo brzo s više metoda suzbijanja otpora razbijeno.

 

Neki djelatnici dobili su zamjenske poslove, neki otišli u EU, a neki su na birou, među 15 tisuća nezaposlenih Mostaraca

 

Zadnji direktor Dražen Pandža opet je direktor. Kontaktirali smo ga u Luci Ploče, gdje je direktor investicija i razvoja. Na upit da prokomentira izvješće financijske policije u kojem se nalazi i njegovo ime, te progovori o zadnjim danima i konačnom izdisaju Aluminija kazao je da nema komentara.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar