Beskućnik osvojio JackPot na lutriji

Beskućnik osvojio JackPot na lutriji

Nakon dugih šest godina nesreće i teške ljudske sudbine, Michaelu Engforsu, beskućniku iz Aspena, Savezna država Colorado, konačno se osmijehnula sreća.

Šezdesetogodišnjak će konačno ponovo spoznati što znači riječ dom, nakon brojnih noći provedenih u prihvatilištu za beskućnike, nakon što je na lutriji pobijedio izglede od 1:840.000 i osvojio nagradu od 500.000 dolara.

“Michael nikada nije odustajao. Znao je da će ga sreća pogledati jednom”, kazao je Jermy Kowalis, upravnik Centra za beskućnike u Aspenu za KUSA-TV iz Denvera, prenosi N1.

Inače, Engfors se u posljednjih par godina suočio s razvodom, problemima s alkoholizmom, a izgubio je dom i posao. U srećku je uložio 10 dolara, a na koncu mu se isplatilo mnogostruko.

“Ovo je sjajna priča. Inspirirat će mnoge. Sve ljude čeka sreća na ovaj ili na onaj način. Nadam se da će svi postati bolji ljudi nakon ove priče”, kazao je Kowalis.

Skromni Engfors kazao je da će novac potrošiti da kupi par skija, ali najprije da se poveže s kćerkom koju nije vidio 20 godina.

Dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar