U emisiji Pogled preko granice prilog i o općini Prozor-Rama

U emisiji Pogled preko granice prilog i o općini Prozor-Rama

U emisiji Pogled preko granice – Hrvati u BiH, koja se emitira četvrtkom, na četvrtom programu HTV-a,  u 15:30 sati, ovaj tjedan donosimo reportažu iz Bruxellesa u kojemu je održana velika međunarodna konferencija pod nazivom Europska budućnost Bosne i Hercegovine – 20 godina nakon Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma.

Ivo Kujundžić o toj je temi razgovarao, osim s političarima BiH i Hrvatske, i s vodećim europskim političarima.

Zabilježili smo kako teku ulaganja vrijedna više od šest milijuna eura u komunalnu infrastrukturu Mostara, Širokog Brijega, Posušja, Tomislavgrada, općine Prozor-Rama i tko ih financira.

Podsjećamo na velikog humanitarca, svojedobno vrhbosanskog nadbiskupa Josipa Stadlera. On je u Sarajevo pozvao časne sestre, poznate poslije kao Drinske mučenice, nad kojima je 1941. izvršen zvjerski zločin. Gost emisije je književnik Esad Jogić iz Prijedora, koji je tragičan događaj pretočio u roman. U rubrici Povijesna razglednica Vladimir Brnardić podsjeća na Hercegovca Petra Tomića, ratnog junaka koji je žrtvovao život kako bi u jeku japanskog napada na Pearl Harbor, spasio posadu broda Utah.

raspored.hrt.hr

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar