SAMO U BIH: Pored tolikog kriminala, nepoznate osobe opetovano prijavljuju tvornicu u izgradnji

SAMO U BIH: Pored tolikog kriminala, nepoznate osobe opetovano prijavljuju tvornicu u izgradnji

Ministarstvo gospodarstva HNŽ-a poništilo je rješenje županijskog rudarskog inspektora vezano za prijavu oko izvođenja pripremnih zemljanih radova za tvornicu “GS-Rama”, a koja je već duže vrijeme meta nepoznatih prijavitelja.  

Isti su u više navrata anonimno prijavljivali tvornicu u izgradnji u kojoj će raditi lokalno stanovništvo, a koju planira graditi ugledna poduzetnica, koja već ima realiziranu uspješnu gospodarsku priču u Travniku.

Zanimljivo je da prijaviteljima ne smeta kriminal koji nas okružuje, nego razvojni projekt, koji bi zaustavio značan broj ljudi od odlaska u EU, a neke možda i vratio na ognjište.

No, čini se da nemoralne prijave ne dolaze do izražaja

Kako je objavio Ramski Vjesnik resorno ministarstvo je izdalo rješenje kojim se poništava rješenje županijskog rudarskog inspektora  od 31. kolovoza 2022. te se predmet vraća prvostupanjskom tijelu na ponovni postupak.

Nakon izdavanja inspektorskog rješenja poduzeće “Livnoputovi” d.o.o. je izjavilo žalbu te je Ministarstvo gospodarstva tu žalbu uvažilo. Tako je između ostalog u svom Rješenju Ministarstvo gospodarstva navelo i to da je prekršeno više temeljnih načela prvostupanjskog organa propisanih odredbama Zakona o upravnom postupku jer nije utvrđena stvarna istina.

S obzirom da su u prvostupanjskom postupku nepotpuno i pogrešno utvrđene relevantne činjenice ponovnim inspekcijskim nadzorom i uviđajem na lokalitetu i uvidom u svu raspoloživo dokumentaciju utvrditi činjenično stanje po pitanju vrsta radova i drugih radova kojima nije svrha eksploatacija.

Inače, iz žalbe Livnoputova jasno je da se ne zna tko je žalitelj, je li on izvođač, ili investitor, ili netko treći. S obzirom da se ne radi o zainteresiranoj strani, i interesu koji nije pravni upitno je i čemu uopće rad po ovim prijavama, s obzirom da se one daleko ozbiljnije drže u ladicama.

U svakom slučaju radi se o osobama kojima je očito animozitet prema lokalnoj vlasti koja je izlobirala ovaj projekt iznad kruha za lokalno stanovništvo, budući da je plan da u tvornici u Prozor-Rami radi preko 200 ljudi.

Izvor: Herecgovina.info

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing