Bh. svećenici osigurali borbu za odličja na Europskom prvenstvu među kojima je pet reprezentativaca iz Rame

Bh. svećenici osigurali borbu za odličja na Europskom prvenstvu među kojima je pet reprezentativaca iz Rame

Na Europskom prvenstvu katoličkih svećenika u malom nogometu koje se od 13. do 17. veljače igra u rumunjskom gradu Temišvaru reprezentacija svećenika Bosne i Hercegovine osigurala je plasman u polufinale.

Od 15 svećenika reprezentativaca njih pet je iz Rame:

fra Mario Jelić, fra Jure Perićfra Ivan Tučić,  don Josip Papakdon Ljubo Zadrić.

Na Euru, koje se održava nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa i na kojem sudjeluje 16 momčadi, bh. svećenici bili su smješteni u B skupinu zajedno s Kosovom, Srbijom i Slovenijom.

Ostvarili su sigurne sve tri pobjede u grupnoj fazi i to: 4:0 protiv Kosova, 6:0 protiv Srbije te su Sloveniju porazili rezultatom 3:2. Time su kao prvoplasirana ekipa prošli u četvrfinale gdje ih je dočekala reprezentacija Hrvatske koju su pobijedili s 1/0.

Time su na trećem uzastopnom Europskom prvenstvu osigurali plasman u polufinale gdje će u četvrtak, 16. veljače igrati protiv Poljske.

Vrijedi podsjetiti kako su bh. svećenici na prethodna dva izdanja Europskog prvenstva u Crnoj Gori 2019. i Češkoj 2020. osvojili srebrenu medalju, a u dosadašnjih 14 natjecanja nisu bili slabije plasirani od petog mjesta. Stoga očekuju da će konačno osvojiti i zlatno odličje koje im nedostaje.

Malonogometnu reprezentaciju svećenika čine: fra Nikola Pejčin (župni vikar – Livno), don Dražen Kustura (župnik – Novo Sarajevo; glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije), fra Ivica Tomas (župnik – Banbrdo), fra Nikica Tomas (HKM Krefeld), don Vladimir Pranjić (ekonom Vrhbosanske nadbiskupije), fra Mario Jelić (župnik – Ljubučić), fra Jure Perić (župnik – Livno), fra Ivan Tučić(župnik – Bihać), don Stjepan Didak (župnik – Jelaške), fra Ivan Stanić (župni vikar – Tolisa), fra Jure Šekerija (župni vikar – Bugojno), don Josip Papak (ekonom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa), don Ljubo Zadrić (profesor na KBF-u Sarajevo), fra Ivan Hrkać (župni vikar – Međugorje), fra Josip Tomas (župnik i gvardijan – Kreševo). Mato Neretljak je izbornik, Ivica Vincetić pomoćni trener, a Saša Tirić je fizioterapeut.

D. K., KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing