Granična policija uhitila 11 osoba

Granična policija uhitila 11 osoba

Pripadnici Granične policije uhitili su u prethodnih nekoliko dana 11 osoba koje su tražili sudovi i policija u BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Bosanska Gradiška, 14. februara 2023. godine, lišili su slobode A.P. (1985.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Policijska uprava Gračanica zbog kaznenog djela “krađa” i Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela “izvanbračna zajednica s mlađim maloljetnikom”. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Prethodno, 12. februara 2023., službenici ove jedinice su, također, na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Bosanska Gradiška, lišili slobode E.Ć. (1985.) jer ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Gradiška su 11. februara 2023. lišili slobode S.M. (1998.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Tešanj raspisala potragu zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje”. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bos. Gradiška i predat službenicima Policijske stanice Tešanj.

Službenici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 12. februara 2023., predali su E.B. (1978.) službenicima Policijske stanice Cazin, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela “teška krađa”. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Hadžin potok.

Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina, 11. februara 2023., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Rača lišili su slobode T.K. (2001.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela “omogućavanje uživanja opojnih droga”. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Brčko, 10. februara 2023., lišili su slobode B.H. (2004.), nakon što je utvrđeno da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brčko i predat službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 10. februara 2023., na letu iz Geteborga, lišili su slobode I.K. (1972.). Utvrđeno je da je za ovim bh. državljaninom Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rapisalo potragu zbog krivičnih djela “zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “prevara”. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 8. februara 2023., lišili su slobode I.LJ. (1995.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “utaja”. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 8. februara 2023., lišili su slobode E.B. (1990.) prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Uvac. Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnih djela “utaja” i “ugrožavanje sigurnosti”. Državljanin Republike Srbije je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Prethodno, 6. februara 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode F.H.S. (1979.) jer je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela “nasilje u obitelji”. Državljanka Crne Gore je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Uvac i predata službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 6. februara 2023., lišili su slobode M.Đ. (1987.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing