Blijedo predstavljanje Zavoda zdravstvenog osiguranja Mostar

Blijedo predstavljanje Zavoda zdravstvenog osiguranja Mostar

U emisiji „Utorkom iz javnog sektora“ jučer je na Radio Rami gostovala Alenka Ban, glasnogovornica Zavoda zdravstvenog osiguranja Mostar.

U najvećem dijelu emisije bilo je govora o općenitim zadaćama Zavoda, o markicama, o participacijama. Glasnogovornica je instituciju u kojoj radi predstavljala u najboljem svjetlu, ukazujući na primjere dobrog rada. Na pitanja oko blokade računa Doma zdravlja, koje je postavljao voditelj, vidljiv je bio pokušaj da se Zavod postavi kao da nema ništa sa tim, ukazujući na Poreznu upravu i njihova rješenja.

Međutim,  u dijelu emisije u kojoj su gosti postavljali pitanja glasnogovornica nije imala adekvatne odgovore. Na ponovljene upite slušatelja oko toga zašto je Zavod dozvolio da  jedina zdravstvena ustanova u našoj Županiji koja je blokirana jeste upravo u Rami, iako je vidljiva ogromna potreba Ramljaka da zbog udaljenosti od Mostara imaju kvalitetnu zdravstvenu uslugu u svom mjestu, nije bilo objašnjenja osim Pilatovskog pranja ruku od te problematike i upućivanja na Poreznu upravu.

Na pitanje o političkom mobingu preko Gradske ljekarne, kojoj su u mjesecima pred izbore prošle godine obustavili plaćanje računa, da bi ih većinom platili nakon izbora, također nije bilo odgovarajućeg objašnjenja niti isprike pacijentima koji su imali probleme sa dobivanjem lijekova. Također ni na pitanja oko odbijanja ovjere knjižica djelatnicima čije su ranije firme imale dugove prema Zavodu, iako  sada ti osiguranici  imaju uredan status, nije bilo pojašnjenja  već upućivanja na naknadno traženje odgovora na ta i slična pitanja.

Sve u svemu, dosta blijed pokušaj Zavoda zdravstvenog osiguranja Mostar da se pohvali kvalitetnim radom i pravičnim odnosom prema svim osiguranicima, bez obzira na mjesto iz kojega dolaze. Zapravo je još više naglašena politička uloga Zavoda u nečasnim odnosima prema žiteljima općine Prozor – Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar