Četverogodišnja Mia govori engleski kao materinji jezik

Četverogodišnja Mia govori engleski kao materinji jezik

Gledajući crtane filmove, četverogodišnja Mia Petijević iz Trebinja, naučila je engleski jezik do te mjere da ga danas govori gotovo jednako dobro kao i maternji, srpski. Profesori engleskog jezika iz Edukativnog centra, koji Mia odnedavno pohađa kažu da djevojčica engleski govori tečno kao da je odrasla u Americi, te da je nesumnjivo riječ o velikom talentu. Malena Mia sa svega četiri godine izuzetno tečno govori engleski. Možda ništa ne bi bilo čudno da Mia raste u dvojezičnoj sredini ili da u se njenoj kući aktivno govori ovaj jezik. Sve što zna naučila je sama i to gledajući crtane, a njeno nesvakidašnje umijeće i obitelj je otkrila sasvim slučajno, javlja RTRS.

Profesori i poznavatelji engleskog jezika tvrde da Mija tečno govori i da ima znanje kao prosječan srednjoškolac. Događa joj se da u svakodnevnoj komunikaciji sa roditeljima umjesto srpskih koristi engleske riječi. O crtaćima, omiljenim lutkama i igrama razgovara i sa djedom Milanom iz Kanade. On kaže da Mia mnogo bolje govori engleski, nego što on govori srpski jezik i da se po izgovoru i akcentu ne bi razlikovala od svojih vršnjaka u Kanadi. Ova četvrogodišnjakinja brzo usvaja nove riječi i bez greške ih primjenjuje u konverzaciji. Kako bi znanje usavršila odnedavno pohađa kurs engleskog jezika. Najmlađi je, ali i najbolji polaznik, kažu u školici stranih jezika.

Mia je najbolji dokaz da se kroz igru i gledajući crtane filmove može naučiti mnogo. Možda će jednog dana biti profesor engleskog jezika, a ako i ne, sasvim je sigurno da već sada bez problema može razgovarati sa vršnjacima iz cijelog svijeta. A možemo samo zamisliti što će biti kad Mia nauči pisati i čita svoj materinji jezik ili počne gledati crtane na njemačkom, talijanskom ili španjolskom jeziku.

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing