Četvrta korizmena nedjelja u župi Uzdol

Četvrta korizmena nedjelja u župi Uzdol

Kao i prethodnih i ove Četvrte (Sredoposne) korizmene nedjelje u župi sv. Ivana Krstitelja Uzdol, upriličena je pobožnost križnoga puta na otvorenome. Euharistijska slavlja u župnoj crkvi predslavio je mjesni župnik Miljenko Džalto. Ovo-nedjelju pobožnost predvodio je vlč. Ljubo Zadrić, đakon Vrhbosanske nadbiskupije.

Veliki drveni križ od prve postaje ponio je đakon Ljubo, a između preostalih postaja križnoše su bili: Drago Stojanović, Ivan Rotim, Petar Knežević, Mato Marić, Franjo Škarica, Stipo Zadrić, Mile Babić, Mijo Grubeša, Marinko Kovčalija, Ante Sičaja, Ivo Brajko i Gusto Brajko.

Molitvu krunice između postaja osim župnika Džalte, predvodile su Marija Krajnović i Nikolina Tadić, a tekst himna Stala plačuć tužna mati pjevao je dio članova župnog zbora „fra Stjepan Barešić“.

Po dolasku na vrh uzvišenja Gradac točnije kod zavjetne kapelice blažene Majke Terezije, a nakon završnog blagoslova i pjevanja pjesme Došli smo ti Majko draga, upriličeno je zajedničko fotografiranje.
U ovo-nedjeljnoj pobožnosti križnoga puta sudjelovalo je 137 vjernika, a među njima bila je i s. Zora Stojanović.

Ozvučenje je nosio Žarko Madžar. Veliki drveni križ, a kao i prethodnih nedjelja nakon završetka pobožnosti vratio ga je Jakov Kolakušić.

Riječi dobrodošlice, uputa, zahvale i poticaja izrekao je mjesni župnik Džalto, koji je isto tako najavio i predstojeću pobožnost na Petu korizmenu nedjelju koju bi trebao predvoditi fra Andrija Jozić, župnik župe Doljani.K

uzdol.com

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar